banner564

KKTC’ye armağan etti

Akvaryum Adam Cem Karabay sualtında geçen 72 saatin ardından Guinness Dünya Rekoru’nu kırarak karaya çıktı

KKTC’ye armağan etti
banner598
“Akvaryum Adam” olarak tanınan ve 17 Temmuz’da Girne Yavuz Çıkarma Plajı’ndan denize giren Cem Karabay, sudan dünya rekoru ile çıktı. 3 gün boyunca denizin 6 metre altında yaşayan Karabay, dün 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nda saat 08.50'de alkışlar eşliğinde karşılandı. Rekortmen dalgıç denizin ortasındaki platformdan kıyıya ise elinde Türk bayrağı ve KKTC bayrağı ile sualtından yaklaşık 300 metre yürüyerek geldi.
72 saatlik zorlu bir sürecin ardından en uzun süre denizde yaşam dünya rekorunu Mısırlı dalgıç Walaa Hafez’den alan Cem Karabay, karada dalış ekibi ve coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.  Rekortmen dalgıç Karabay, plaketini ise Guinness Hakemi Şeyda Subaşı’nın elinden aldı.  
Tuzlu suyun altında yüzünün şiştiği gözlenen dünya rekortmeni, düzenlenen basın toplantısında kendisini karşılayanlara kısa bir konuşma yaptı. Karabay; başta ekibi olmak üzere Merit Otelleri, Dizayn Grup, KKTC Sivil Savunma Ekibi ve Alsancak Belediyesi’ne kendisine sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2015, 08:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473