banner564

Can dayanmaz

K.Pet Süper liginin tamamlanmasına bu hafta ile birlikte sadece 4 hafta kaldı. Bir maç hariç tüm maçların ayni güne alınması da verilen doğru kararlardan biri oldu.

Can dayanmaz
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU

 Yavaş yavaş play-out oynayacak takımlar da netleşmeye başladı. Bu gün oynanacak maçlardan sonra daha da netleşebilir. Play-out oynama ihtimali olan takımlar, en azından en iyi puanla oynamak düşüncesinde. Lig sonunda puanların bölüneceği sistemde alınacak her puan çok değerli. Bugün tamamlanacak 23’ncü hafta maçlarında Yenicami-M.Türk Gücü, B.Bağcıl-Gönyeli, G.Birliği-Y.Boğaziçi, D.Türk Birliği-Yenicami, Lefke-M.Menekşe, Cihangir-Serdarlı maçları oynanırken Çetinkaya-Serdarlı maçı pazar günü oynanacak. Tüm maçların başlama saati 15.30.

Belki de tur gelecek (Yenicami-Mağusa Türk Gücü)
Lider Yenicami bugün çıkabilecek sonuçlara göre şampiyonluğunu da ilan edeceği bir maça çıkacak. K.Kaymaklı’nın puan kaybı kendilerinin de galip gelmesi halinde hedeflerine ulaşmış olacaklar. Rakiplerinin şiddetle puana ihtiyacı olmasına rağmen bu maçın favorisi kendileridir. M.Türk Gücü play-outtan kurtulma yolunda şiddetle puana ihtiyacı var. Güçlü rakibi karşısında işleri beklediklerinden de zor olacak. Yenicami rakipleri olmasa da alabilecekleri tek puan bile onlar için altın değerindedir. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçta Osman Özpaşa düdük çalacak.

Mazaret kabul edilmez (B.Bağcıl-Gönyeli)
B.Bağcıl için hiç ama hiç bir mazaretin aranamayacağı maçlardan biri. Play-out yolunda
kesinlikle 3 puan almak zorundadırlar. Kendi sahalarındaki maçta ligin düşmüş rakipleri  karşısında yok puan kaybı, pozisyon kaybına bile tahammülleri olmamalı. Rakiplerinin durumuna kanmamalıdırlar. Kaybederlerse rüyayı erken görürler. Gönyeli için söylenecek fazla bir şey yok. Ligi tamamlamış bir takım. Onlar sadece maça çıkıp yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalışacaklar. Önümüzdeki sezon için çalışmalara başlamaları ve mücadele edecekleri lige en iyi şekilde hazırlanmaları gerekir. Bostancı Yakup Özorun Stadı’ndaki maçı İhsan Payas yönetecek.

Komşuların düellosu (Gençlerbirliği-Yeniboğaziçi)
İki komşu takım haftanın en önemli maçlarından birine çıkacaklar. G.Birliği her ne olursa olsun kendi sahasındaki bu maçı kazanıp az da olsa nefes almak isteyecek. İyi motive olup sakin oynarlarsa kazanmamaları için hiçbir neden yok. Y.Boğaziçi son haftalarda puan alamayan bir takım. Kazanıp nefes almak isteyecekler. Zaten kazanırlarsa onlar adına artık tehlikeli bir durum olmaz. Yeni bir teknik adamla çıkacakları G.Birliği maçında en azından kazanamazlarsa bile kaybetmemek de onlar için iyi bir sonuç olacak. İskele Cumhuriyet Stadı’ndaki maçın hakemi Mehmet Sezener.

Hedefi olanla olmayanın  maçı (Doğan Türk Birliği-K.Kaymaklı)
Bir hafta içinde ikinci kez karşı karşıya gelecekler. Kupada rakibini eleyerek yarı finale kalan D.Türk Birliği rakibini yine mağlup edip olası son uçlara göre ligde daha üst sıralara çıkmak isteyecek. Belki de bu maçı fazla ciddiye almayıp kupa yolunda kayıp vermek de istemeyebilirler. Ancak mutlak kazanmak için maça çıkacaklar. K.Kaymaklı artık tamamen hedefsiz kalmış durumda. Hem lig hem de kupanın dışında kaldılar. Kupadan elenmeleri onları bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. Bundan sonraki tek amaçları ligi hiç değilse ikinci sırada tamamlamak olacak. Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak maçta Serhan Şimşek düdük çalacak.

Sonunda evine döndü (Lefke-Mormenekşe)
Lefke, çok uzun bir zamandan sonra kendi sahasında maça çıkacak. Kupadan elenmelerinden sonra onlar da hedefsiz kaldılar. Ancak kendi sahalarındaki maçta taraftarlarına galibiyetle merhaba demeye çalışacaklar. Rakiplerinin kupayı daha çok düşünmesi onlara avanta gibi görünebilir. Ancak M.Menekşe’nin iyi bir takım olduğunu unutmamalıdırlar. M.Menekşe kupada yarı finale yükselen bir takım. Ligde herhangi bir sıkıntısı yok. Onlar için kulüplerine kupa şampiyonluğu sevincini yaşatmak büyük bir başarı olacak. Lefke deplasmanında kendilerini fazla yormayabilirler. Çünkü bu dakikadan sonra lig değil, kupa için her şeylerini ortaya koyacaklar. Lefke deplasmanından puanla da dönebilirler. Lefke 16 Ağustos Stadında oynanacak maçı Serdar Bilgimer yönetecek.

Mesarya’da puan avı (Cihangir-Serdarlı)
Kuşkusuz ikinci yarının en başarılı takımlarından bir olan Cihangir kendi evindeki maçta mağlup olmak istemiyor. Play-out tehlikesi yaşayacak bir takım değiller. Fakat bu konuyu hiç konuşmak istemiyorlarsa bu maçı kazanmaları gerekir. Maçın da favorisi olmalarına rağmen rakiplerinin de can derdinde olduğunu unutmasınlar. Serdarlı için çok ama çok önemli bir maç. Kazanmaları için birçok artıyı maça koymaları gerekir. Rakiplerinin durumu onlar için bir avantaj gibi görünse de maç kolay geçmeyecek. Kaybederlerse ilerleyen haftalarda çok sıkıntılar yaşayacaklar.  Olası play-outa en iyi puanla girebilmek de onlar için bir artıdır. Cihangir Stadı’ndaki maçın hakemi Serkan Durmaz.

Play-out çıkmazında (Çetinkaya-Lapta)
Haftanın Pazar günü Süper lig adına oynanacak tek maç. Çetinkaya’ya kazanmak da yetmiyor. Rakiplerinin de puanlar kaybetmesi gerekir. Ancak bu şekilde play-outa girer daha iyi bir puanla girerler. Kaybederse play-out da onları kurtaramaz. Puan sıralamasında son sırada yer alan rakibi karşısında galibiyete çok daha yakın. Lapta ligi çoktan bitirmiş bir takım. Çetinkaya karşısında puan alabilme şansları neredeyse yok gibi. Çıkıp en iyi şekilde ve centilmence mücadele ederek maçı izleyenlerin takdirini almaları onlara adına en büyük başarı olacak. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçta Ali Özer düdük çalacak. 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473