banner564

Cem Karabay balıklardan koro kurdu

Girne Yavuz Çıkarma Plajı’ndan denize girip 3 gün boyunca denizin 6 metre altında yaşayacak olan Guiness rekortmeni dalgıç Cem Karabay yeni rekoru deneyecek

Cem Karabay balıklardan koro kurdu
banner598
“Akvaryum Adam” olarak tanınan ve dün Girne Yavuz Çıkarma Plajı’ndan denize girip 3 gün boyunca denizin 6 metre altında yaşayacak olan Guiness rekortmeni dalgıç Cem Karabay, yeni rekor denemesinin son hazırlıklarını tamamladı. Çalışmaları sırasında görüntülenen Karabay, “Balıklardan bir koro kurdum, 3 gün boyunca bana şarkı söyleyecekler, onları çalıştırıyordum aşağıda. Dalgalar bizi zorlayacak akıntı bizi zorlayacak, su altında koroya dahil edemediğim canlılar var detone sesler veriyorlar hala ama olsun biz bu yola baş koyduk rekoru kıracağız” dedi. 
Çalışmalarını sonlandırıp denizden çıkan ve dalış kıyafeti ile gazetecilerin karşısına geçen Cem Karabay, rekor denemesi öncesi Merit Crystal Cove Hotel’de düzenlenen basın toplantısında konuştu. Cem Karabay’a su sporlarına olan ilgisiyle tanınan eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Merit Crystal Cove Genel Müdürü Ercan Turhan ve Merit Hotel&Casino’dan Mehmet Tibukoğlu da eşlik etti. 
En uzun süre denizde yaşam dünya rekorunu Mısırlı dalgıç Walaa Hafez’den alacağını söyleyen Cem Karabay, “Ben daha önce iki tane dünya rekoru gerçekleştirdim. Bu iki rekor da kapalı ortamdaydı. Biz bu sene başında karar verdik, mevcut olan ne kadar sualtında yaşam rekoru varsa hepsini teker teker ele geçirelim. Bunların hepsini teker teker kıralım dedik” dedi. 
Cem Karabay’a destek için toplantıya katılan Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, “Cem Karabay yaptığı işlerde, altına imza attığı işlerde hep bir ilki başardı. Guiness Rekorları’nı kırmak o kitaba girmek kolay iş değil. Başarılar diliyorum ve bu işleri yapan arkadaşları sonuna kadar destekliyorum” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2015, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474