banner564

Cem Karabay rekor deneyecek

Dünya rekortmeni Cem Karabay, Merit Otelleri'nin desteği ile Girne’de yeni bir rekor denemesine hazırlanıyor

Cem Karabay rekor deneyecek
banner598
‘Akvaryum Adam’ çalışmaya başladı

“Kainatta Suyun Altında En Uzun Süre Yaşayan İnsan” ünvanını alan, “Akvaryum Adam” lakaplı Cem Karabay, yeni rekor için çalışmalara başladı. Karabay, Merit Otelleri'nin desteğiyle, 51 saatle Amerikalı Allen Sherrod’da ait olan “En Uzun Süre Denizde Yaşama”  dünya rekorunu kırmak için kampa girdi. Girne’de gerçekleştireceği rekor denemesi için Merit Crystal Cove Hotel’de hazırlıklarına başlayan Cem Karabay, her gün düzenli olarak antreman yaparak kondisyonunu güçlendiriyor.
2009 yılında gerçekleştirdiği ilk denemesiyle, 135 saat 2 dakika 19 saniye su altında yaşayan ve dünya rekoru kıran Cem Karabay, Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ilk ve tek Türk su altı sporcusu oldu. Cem Karabay, 2011 yılında yine kendi rekorunu 192 saat 19 dakika 19 saniyeye taşıyarak  “Kainatta Suyun Altında En Uzun Süre Yaşayan İnsan” ünvanının sahibi olmuştu. 
Geçtiğimiz yıl Amerikalı sporcu Allen Sherrod'a kaptırdığı ‘Dünya Rekortmeni’ ünvanını geri almak isteyen Cem Karabay,  "Guinness Rekorlar Kitabı" heyeti tarafından görevlendirilen hakemin eşlik edeceği  rekor denemesi için yeniden harekete geçti. Merit Crystal Cove Hotel'de kampa girerek çalışmalarına otelin spor salonunda başlayan Cem Karabay’ın rekor denemesi,  17 Temmuz saat 08.50’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne / Yavuz Çıkarma Plajı’nda başlayacak. 17 Temmuz’dan itibaren denizin 5 metre altında yaşayacak olan Karabay, yeme, içme, uyuma, spor yapma gibi tüm ihtiyaçlarını suyun altında gerçekleştirecek.  Karabay, normal hayatta nasıl yaşanıyorsa su altında da rutin hayatına aynı şekilde devam edecek. Tavla oynayacak, dünyada ilk defa su altında futbol maçı yapacak. 
Rekortmen dalgıç, muhtemel kas erimelerinin önüne geçebilmek adına özel ekipmanlar ile egzersizlerine su altında da devam edecek. Cem Karabay,  dünya rekoru denemesini, 20 Temmuz KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı’nda saat 08:50’de su altından elinde Türk bayrağı ile yürüyerek çıkıp bitirmeyi planlıyor.
Rekor denemesi öncesinde 15 Temmuz'da İstanbul Havalimanı'nda düzenlenecek basın toplantısında gazetecilerle biraraya gelecek olan Karabay, 16 Temmuz akşamı da Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar'ın katılımıyla Merit Crystal Cove Hotel'in iskelesindeki basın toplantısında soruları yanıtlayacak. Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar yaptığı açıklamada genç nüfusun fazla olduğu Kuzey Kıbrıs’ta gençlere örnek olması açısından etkinliğin desteklendiğini söyledi. Reha Arar, “Rekor denmesinin 20 Temmuz gibi anlamlı bir günde gerçekleşecek olması Kuzey Kıbrıs için önemli. Bu rekor dünyanın ilgisini çekecektir. Bu spor Kuzey Kıbrıs’ta turizm çeşitliliğini artıracak, farklı bir turist kitlesini ülkemize getirecektir’’ dedi.
Cem Karabay’ın rekor denemesi  www.cemkarabay.com web sayfasından 24 saat su altından canlı yayın ile izlenebilecek. 

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2015, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474