banner564

Başkan iyimser

Juncker, Yunanistan’ın uluslararası kreditörlerle anlaşmaya varabilmesinin mümkün olduğunu söyledi

Başkan iyimser
banner598
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Yunanistan’ın uluslararası kreditörlerle anlaşmaya varabilmesinin mümkün olduğunu söyledi.
Brüksel’deki AB liderler zirvesi sonrası AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Juncker, yarın için planlanan Avro Grubu toplantısına ilişkin, "Sadece Yunanistan için değil, bütün Avrupalılar için çok önemli bir gün. İyimserim ancak fazlasıyla iyimser değilim" diye konuştu.
AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ise Yunanistan borç krizinin çözülmesi için zamanın az olduğunu söyledi.
Tusk, "Kötü duygular ve kötü siyası niyetler yüzünden herşeyi kaybetmek çok kolay" dedi. 
Mevcut mali programda 7,2 milyar euroluk kredinin serbest bırakılması için Yunanistan'ın haziran sonuna kadar kreditörlerle anlaşması gerekiyor. Aksi halde Yunanistan'ın, gelecek aylarda başta IMF'ye olmak üzere borç yükümlülüklerini yerine getiremeyebileceği belirtiliyor.

Çipras: AB ilkeleri tehlikeye sokulmamalı
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, kimsenin AB ilkelerini tehlikeye sokmaya hakkı olmadığını söyledi.
Çipras, ülkesindeki mali krizin de görüşüldüğü Brüksel'deki AB Konseyi toplantısının sonunda yaptığı açıklamada, AB'nin demokrasiyi, dayanışmayı ve karşılıklı saygıyı savunduğunu, bu ilkelerin şantajlara ve ültimatomlara dayandırılmadığını belirterek "Özellikle de bu sıkıntılı ve zor zamanlarda kimsenin bu ilkeleri tehlikeye sokmaya hakkı yok. Yunan hükümeti bu ilkeleri korumak için kararlılıkla mücadele edecektir. Mücadelemizi Avrupa halkları adına ve tabii ki Yunan halkı adına sürdüreceğiz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473