banner564

Denktaş destek verdi

Serdar Denktaş, TFF’nin temsilcilik girişimine, ‘muhteşem’ diyerek destek verdi

Denktaş destek verdi
banner598
Sertoğlu’nu kınadı

Ankara’da temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile bir araya geldiği görüşmede Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Kıbrıs’ta temsilcilik açma girişimi “muhteşem” diye niteledi. Denktaş, TFF’nin FIFA’ya başvurusu konusunda yapılan açıklamaları kınadığını kaydetti.
Dün BRT ekranlarında canlı yayınlanan Günün Özeti programına telefonla katılan Denktaş, TFF ilk günden beridir adadaki futbola çözüm bulmak ve KKTC gençliğine uygulanan ambargoyu ortadan kaldırmak için uğraş verdiğini, bunun da kendilerinin en büyük beklentisi olduğunu söyledi.

Girişim yanlış anlaşıldı
Yapılan bu girişimin yanlış anlaşıldığını ve TFF’nin acımasızca eleştirildiğini söyleyen Serdar Denktaş bu tür açıklamalardan dolayı KTFF Başkanı’nı kınadığını açıkladı.
Ülkeye döner dönmez spor yazarları ile bir araya gelip olayı geniş bir şekilde anlatacağını söyleyen Denktaş, TFF’nin bu davranışına teşekkür etmek yerine acımasızca eleştirilmesine anlam veremediğini söyledi.

Sertoğlu: Sayın bakan bizimle görüşüp olayın boyutunu öğrensin
Başbakan Yardımcısı ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın açıklamaları üzerine telefonla programa katılan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ise Serdar Denktaş’ın konuyu tam olarak anlamadan açıklama yaptığını söyledi. 
Yaşanan olayın ne olduğunu bilmeden açıklama yapmak yanlış olur diyen Sertoğlu, “Sayın Bakan bizimle görüşüp olayın gerçek boyutunu öğrensin ondan sonra açıklama yapsın” dedi.

“Ben de onu kınıyorum”
“İstemesi halinde Sayın Denktaş’a bize gönderilen mektubu ve TFF’nin mektubunu gösterebilirim” diyen Hasan Sertoğlu TFF ile her zaman işbirliği yapmaya hazır olduklarını ancak TFF’nin kendilerini muhatap olarak almadığını söyledi ve “Yapılan bu girişime karşıyız” dedi.
Spor Bakanı Denktaş’ın kendisini kınamasına da “Ben de onu şiddetle kınıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474