banner564

Danimarka’da konuşuldu

Danimarka’nın Kopenhagen şehrinde gerçekleştirilen ve her dört yılda bir yapılan VIII. Dünya Futbol ve Bilim Kongresi’nde Kıbrıs Türk Futbol’u konuşuldu ve büyük ilgi gördü.

Danimarka’da konuşuldu
banner598

 20-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen kongreye dünyanın futbolda önde gelen ülkelerinden çok sayıda bilim insanı katıldı. 46 ülkeden yaklaşık olarak 460 bilim insanının çalışmalarının sunuma değer görüldüğü kongrede; araştırmaların  150’si poster, 218’i ise sözel sunum şeklindeydi. Sunumlar Futbolun Fizyolojisi, Futbolda Teknik- Taktik, Futbolun Ekonomisi ve Futbolda Beşeri ve Sosyal Bilimler başlıkları altında yapıldı. Çalışmaların üçte ikisi Doğa Bilimleri, üçte biri ise Beşeri ve sosyal Bilimler alanlarındaydı. 

Prof.Dr. Mustafa Ferit Acar, Bilim Uzmanı Celal Keleş ve Yard.Doç.Dr. Ozan Atalağ   adlı çalışmaları ile Poster Sunuma değer görüldüler. Bilimin, günümüzde Global dünyanın yönlendiricisi olduğu gerçeğinden yola çıkarak, Futbolun bu noktada, insanlığın  barışına koyacagı katkı Kıbrıs’ın içerisinde bulunduğu konjektüre ve gelişmelere parallel olarak, kongrede irdelendi ve konuşuldu. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 07:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474