banner564

DAÜ’de “Medya ve Etik paneli” yapıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri bölümü tarafından organize edilen “Medya Etik paneli” yapıldı. Sağlık Bilimleri Fakültesindeki SBF Anfi salonda gerçekleştirilen oturuma öğrencilerin yanında, bölge spor yazarları da katıldı.

DAÜ’de “Medya ve Etik paneli” yapıldı
banner598
Spor Bilimleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Berkiye Kırmızıgil’i modoratörlüğünde  gerçekleştirilen panelde Spor yazarı ve öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazım Serkan Burgul, NTV Spor yorumcusu Mert Aydın ise konuşmacı olarak katıldı. Oturumun ilk bölümünde Spor Bilimleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Berkiye Kırmızıgil’i panelin içeriğinin Kuzey Kıbrıs’ta ve Türkiye’de medya ve etikle ilgili bakış açılarının genel bir değerlendirmesi yapılacağını aktararak, katılımcılara teşekkür etti. 

Spor endüstriyel bir marka oldu
Spor yazarı ve öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazım Serkan Burgul, Medya ve etikle ilgili görsel olarak geniş kapsamlı önemli bilgiler aktardı. Burgul, Spor gazeteciliğinin önemine vurgu yaparak, sporun endüstriyel bir marka haline geldiğinin altını çizdi. Günümüzde sosyal medyanın çok yaygınlaştığı, sosyal boyut içerisinde internet gazeteciliğinin ön planda olduğunu belirten Burgul, yapılan araştırmalarda da gazete okuyucusunun çok azaldığı ortaya çıktını belirtti. Etik ve ahlak kavramlarının açılımını yapan Nazım Burgul, haber ve gerçeğin aynı şeyle olmadığını, haberin bir olaya dikkat çektiğini, gerçeğin ise gizli olanları ortaya çıkarmak işlevi olduğunu söyledi. Devleti yönetenleler ile Sporda bir sonuç almanın çok mümkün olmadığına dikkat çeken Burgul, özel yayın gizliliği, spor haberlerinin kaynaklarının önemini hatırlatarak, çağdaş spor gazeteciliğinde bulunan niteliklerin spor gazeteciliğinin toplumsal işlevinde de olması gerektiğini söyledi.   

Aydın ciddi karmaşalar yaşanıyor 
NTV Spor yorumcusu Mert Aydın, Medya ve etikle ilgili Türkiye’de çok ciddi karmaşalar yaşandığını, bu karmaşanın spor medyasının genelinde de yaşandığını belirtti. Etik’in evrensel olduğuna vurgu yapan Mert Aydın, spor medyasının toplumdan ayrı tutulamayacağını söyledi. Türkiye Spor Yazarları Derneğindeki meslektaşları ile samimi olmasına rağmen genel olarak misyonunu tamamladığına inandığını altını çizdi. Gazete ve Televizyon takipçilerinin ne durumda olduğunu çok merak ettiğini belirten Mert Aydın, bilgisizliğin ön plana çıktığını net bir şekilde gördüğünü, kurgu ve yapının bozulduğuna dikkat çekti. Türkiye’de spor programlarında izlenirliği yükseltmek için reyting uğruna seviyenin çok düştüğünü, özellikle reklam veren şirketler tarafından bu durumun takip edildiğini ve firmalar tarafından gerekli önlemelerin alınmaya başladığını söyleyen Mert Aydın, insanların empati yapma yeteneğini kaybettiğin ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474