banner564

Dünya KKTC’de uçacak

Yamaç Paraşüt Hedef Şampiyonası 16-18 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek

Dünya KKTC’de uçacak
banner598
Hava Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Dünya Yamaç Paraşüt Hedef Şampiyonası  Cuma günü başlayacak.
Hava Sporları Federsasyonu şampiyona ile ilgili dün basın toplantısı düzenleyerek detayları basınla paylaştı.

Ekip işi 
Lefkoşa Merit Hotel’de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Hava Sporları Federasyonu başkanı Zeki Ziya, bu organizasyonun bir ekip işi sonucu ortaya çıktığını belirterek katkı koyan herkese teşekkür etti.

Katkı koyanlar başarı diledi
Basın toplantısında Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı adına Ali Orçan, Türk Hava Kurumu adına Bekir Akyüz ve organizasyonun sponsorlarından Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu birer konuşma yaptılar.

Akçil ve Direkçi, bilgiler aktardı
Organizasyonda göerev yapan Alternati Sporlar Derneği Başkanı Umut Akçil ve Hava Sporları Federasyonu Yamaç Paraşüt Birim Sorumlusu Cemal Direkçi organizasyonla ilgili bilgiler aktardı. 

Kortej yarın
Yarın Girne Belediyesi önünde kortej yürüyüşü ile yarışmaya katılacak sporcular Girne’yi gezecek ve konser alanında ilk günün heyacanını yaşayacaklar. Organizasyonda  ilk uçuşlar Cuma sabah gerçekleştirilecek.

20 ülkeden 120 sporcu
Arnavutluk, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Honk Kong, Hindistan, Endonezya, Kuzey Kore, Kosova, Makedonya, Malezya, Hollanda, Romanya, Suudi Arabistan, Sırbistan, Singapur, Slovenya, İngiltere, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan 120 civarında sporcunun yarışacağı organizasyon 3 gün boyunca Tatlısu bölgesinde yapılacak.

6 sortide en iyiler belirlenecek
Yarışmacılar üç gün boyunca toplamda 6 sorti uçuş gerçekleştirerek hedef en yakın noktaya inmeye çalışacak. 6 sorti sonunda ortaya çıkacak derecelere göre ilk 3 de belirlenmiş olacak.
Yarışma sonunda düzenlenecek törende dereceye girecek olanlara ödülleri yetkililer tarafından verilecek.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 03:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474