banner564

Yatırıma izin verilseydi böyle olmazdı

NET Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, Yeni Erenköy Belediyesi’nin batışına ilişkin farklı bir değerlendirmede bulundu

Yatırıma izin verilseydi  böyle olmazdı
banner598
 KKTC’ye turizm alanında büyük yatırımlar yapan NET Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, batan ve kapısına  kilit vurulan Yeni Erenköy Belediyesi’nin bu hale gelmesinin bir nedeninin de yatırıma izin verilmemesi olduğunu ifade etti. 
   Diyalog Tv ‘Son Durum’ programında konuşan Besim Tibuk, Kıbrıs’taki yatırımcı düşmanlığının doğurduğu sonuçlara dikkat çekti. 
   Yeni Erenköy bölgesinde İsrail şirketi tarafından gerçekleştirilen marina yatırımının otel ile desteklenmek istendiğini ancak bunna izin verilmediğini anımsatan Tibuk şöyle konuştu: 

   " Yeni Erenköy belediyesi iflas etti. Çünkü gelirleri az, giderleri çoktu. Kıbrıs'ta kimse diyor mu ‘biz David Luiz'in bu bölgedeki otel yatırımına izin verseydik orada ne belediyenin para sorunu kalırdı, ne esnafın sıkıntısı kalırdı.’ 
   Bu konuya bu şekilde yaklaşanı hiç görmedim, duymadım.  Adamlar o taşlık yere otel yapacaklardı, bana göre akıl işi değildi ama yapmak istediler, olmadı.. Çok eski bir haberden bahsetmek istiyorum. 4-5 sene öncesinde marina açıldıktan sonra bir röportaj gördüm. Esnaf ateş püskürüyor marinaya karşı. Diyarlar ki; Bu marina neden yapıldı, burada lokanta var, diğer taraftan bir otel var. Oteldekiler ateş püskürüyor; gelenler yatlarda yatıyormuş diye. O marina olmasa zaten oraya biri gelmeyecekti, bu şekilde düşünen yok. Yatta bile yatsa yarın gelip senin otelinde de yatacak. Bunu düşünen olmadı.”

“Alarko’ya izin vermediler”
   Bölgeye Türkiye’nin dev şirketlerinden Alarko’nun da yatırım yapmak istediğini anımsatan Besim Tibuk sözlerine şu şekilde devam etti: 
    “3 yıl önce Alarko Yeni Erenköy'den arazi aldı. Bana kalsa oraya bir kuruş yatırım yapmam. Ama adamlar almış, otel yapacaklar hala izin çıkmadı, başlayamıyorlar faaliyetlere. Oysa Bütün Kıbrıslılar Alarko'ya sahip çıkmalıydı. Gerçekten de büyük bir yatırım yapılacak.”

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2018, 03:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473