banner564

Erdal hedeflerini anlattı

Mapfree'nin genç shooting guardı kariyeri ve geleceği ile ilgili planlarını Diyalog aracılığıyla basketbol severler için aktardı

Erdal hedeflerini anlattı
banner598
Erkut MAHSUCU
Basketbol ligini 6. sırada bitiren ve play-off şansını kaybeden Mapfree'nin genç shooting guardı neden play off'a kalamadıklarını, kariyerini, hedeflerini neden basketbolu tercih ettiğini ve transfer süreci ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

“Hep sporun içindeydim”
Neden basketbolu tercih ettiğini açıklayan Erdal, ''Hep sporun içindeydim. Ortaokul yıllarımda basketbol oynuyordum. 16 yaşında milli formayı giydim. Çok genç yaşta milli oldum. Genç takımda iken 3 kez ligin sayı kralı ve 1 kez Süper Kupa'nın en değerli oyuncusu oldum. Hep sporun içindeydim. Atletizme de katıldım. Bir süre basketbola ara vermek zorunda kaldım. Basketbol heyecan ve güce dayalıdır'' dedi.

Mapfree'de kendimi gösterdim
Takım içerisindeki uyumu hakkında konuşan Özirfanoğlu YDÜ'de 7 maç oynadığını sezon ortası Mapfree takımına transfer olduğunu belirterek “Buraya geldiğim için mutluyum. Beklediğim ilgiden daha fazlasını gördüm. Mapfree'de kendimi gösterdim. Camiada benden beklenenin fazlasını yaptım. Takımda ortam süper ve bana inandılar. Takım arkadaşlarım beni hep destekledi. Benimde kendime olan güvenim geldi'' dedi.

Parkede rakip, saha dışında arkadaş
Basketbol camiasında çok iyi arkadaşlar edindiğini aktaran Özirfanoğlu; ''Basketbol'da oyuncular parkede 40 dakika rakiptir. Basketbol zaten güce dayalı bir oyundur. Sahada ne kadar rakip olsak da saha dışı arkadaşız. Camia içerisinde YDÜ’de oynayan Halil abi ve Koopspor'da oynayan Mehmet Köroğlu ile çok samimi bir arkadaşlığımız vardır.''

Kadro derinliği yok
Mapfree'nin neden play off'lara kalamadığını aktaran Özirfanoğlu Mapfree'nin çıkamama sebebinin kadro derinliğinin olmamasından olduğunu kaydetti. Erdal “İlk 5'den daha fazla bir beklenti vardı. Tüm yük oyuncuların üzerindeydi. Yedek pencinde skoru sırtlayacak oyuncu yoktu. Buna rağmen takım olarak elimizden geleni yaptık'' dedi.

YDÜ-Koopspor final oynar
Nasıl bir lig sonu olacağı konusunda fikrini aktaran Özirfanoğlu “Biz play-offlara kalamadık. Play-off süreci başlıyor. Rakip takım arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Zor bir seri geçecek. Ben ligin sonunda YDÜ-Koopspor takımları final oynar diye düşünüyorum” dedi.

YDÜ-Koopspor maçını unutamıyorum
Basketbol kariyeri boyunca unutamadığı maçları aktaran Özirfanoğlu ''Koopspor forması giyerken YDÜ ile oynadığımız Süper Kupa maçında son 2 periyotta 16 sayı atarak takımın kupayı kazanmasında katkı sağladım. Koopspor kupayı kazandı. DAÜ-Yenicami maçında ise Yenicami’de oynarken son saniye 3 sayılık basketle maçı kazandık. Bu maçları unutamıyorum.

Basına farklı yansıdı
Transfer süreci hakkında gelişmeleri aktaran Özirfanoğlu; ''YDÜ ile yollarımızı ayırmak istediğimi yönetime ilettim. Bu süreçte Sercem de Mapfree'den ayrılmak istediğini yönetime iletmişti. Mapfree beni transfer etmek istedi. YDÜ transferde takas tercih edince transferler gerçekleşti. Bu süreç basına farklı yansıdı.''

Takımdan ayrılmayı düşünmüyorum
Takımdaki geleceğini aktaran Özirfanoğlu; ''Gelecek sezon planlarımda takımdan ayrılmayı düşünmüyorum. Kadroyu güçlendirip zirveye oynayan bir takım olmak istiyoruz. Yönetim olarak bunu yapacak gücümüz var. Koç Kadri hoca ile bunu yapabiliriz. Hedefim de ligin en iyi yerli oyuncusu olmayı istiyorum.''

Federasyon doğru işler yaptı
Basketbol federasyonu ve hakemler hakkında da görüşlerini aktaran Özirfanoğlu; ''Bu sezon hakem arkadaşlarımızın performansını çok beğendim. Hakem arkadaşlara play-off serisinde başarılar diliyorum. Ligimizin kalitesi arttı. Maçlara seyirciler gelmeye başladı. Federasyon çok doğru işler yaptı. Yapılan doğru işer sonucunda kalitenin yükselmesinde katkıda bulundular.'' diyerek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473