banner564

Sorun sistemde

Sibel Siber, meclisin yenilenmesi halinde dahi sorunların ortadan kalkmayacağını söyledi ve yolu gösterdi:

Sorun sistemde
banner598
Aybeniz Küzeci YILDIRIM
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar’ın, “Halk meclisten umudunu kesmiştir. Parlamentoya güven kalmamıştır” şeklindeki sözlerini değerlendirirken, yaşanan sorunların sistemden kaynaklandığını söyledi. Parlamento yenilense bile sorunların ortadan kalkmayacağını savunan Siber, KKTC’nin sistem değişikliğine gitmesi gerektiğini ifade etti. Siber, sorunların çözümü için ‘silkinmeye’ ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. 
   Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, Gazeteciler Cemiyeti'nin bütün siyasi partilere eşit mesafede olduğunu kaydetti. Akar, iki tane dertleri olduğunu, bunlardan birisinin üyelerinin huzur ve güven içerisinde çalışması, diğerinin de ülkenin iyi yönetilmesi ve halkın mutlu olması olduğunu söyledi.

“Meclisin çalışmaları verimli değil…”
   Cumhuriyet Meclisi’nin verimli bir çalışma gerçekleştiremediğini savunan Akar, halkın parlamentodan ve siyasetten büyük ölçüde umudunu kesmiş durumda olduğunu belirtti.       
İlk kez Meclis'in bu kadar verimsiz olduğunu gözlemlediğini, yargıçların yasaların değişmesi gerektiğini her fırsatta söyleme ihtiyacı duyduğunu belirten Akar, suçların artması karşısında cezaların yetersizliği bilinmesine rağmen, Meclis Genel Kurulu toplantılarının boş salonlara konuşmalar yapılarak geçirilmesinin kendilerini üzdüğünü anlattı.

“Kıbrıs konusundaki uyarılarınız yerinde…”
Siber’in Kıbrıs konusundaki düşüncelerini yakından izlediklerini söyleyen Akar, Siber’in müzakerelerin en kritik zamanlarında yerinde ve zamanında bazı uyarılarda bulunduğunu ifade ederek kendisine teşekkür etti.
   Akar, Rumlar’ın hala Kıbrıslı Türkler’i azınlık statüsünde Yunan bayrağı altında yaşatılmasını ön gören bir zihniyete sahip olduğunu gözlemlediklerini de ifade etti ve artık halkın kendi sorunlarını çözeceği daha dinamik bir yapı ve daha güçlü bir KKTC yaratılmasının olanaklarının geliştirilmesinin gerekli olduğunu vurguladı.

Siber: Çalışmalar istenilen düzeyde değil”
   Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de basının yerinde, zamanında ve halk yararına olan eleştirilerini her zaman takdirle karşıladıklarını söyledi. Akar’ın Meclis'in verimliliğiyle ilgili eleştirilerinin toplumun genel görüşünü yansıttığını ifade eden Siber, bu eleştirilerin daha iyiye gitmek için bir motivasyon olduğunu belirtti.
   İnsanların her alanda motivasyonlarını yüksek tutmalarıyla kendi ayakları üzerinde durabilen aidiyeti güçlü ve özgüveni yüksek bir halk yaratılabileceğini ifade eden Siber, sürekli negatif haberlerle karşılaşılması halinde toplumun öz güvenini yitirip “biz yapamayız, başaramayız” duygusuna kapılabileceğini ve bunun tehlikeli olduğunu söyledi.
   İstenilen çalışma temposunun yakalanabilmesi için çok iyi yasalara ve çok iyi denetime ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Siber, meclisteki komitelerin yasa çalışmalarıyla ilgili geçmişe göre iyi bir çalışma yürüttüğünü ancak bunun yine de istenen düzeyde olmadığını kaydetti. 

Sorun sistemle alakalı
   Siber verimli olunmaması noktasında sorunun ne olduğunu tespit edilerek, bir sistem değişikliğine gidilmesinin de önemine işaret etti ve verimliliğin sistemle alakalı olduğunu söyledi.
   Bütün sorunları Kıbrıs sorununa bağlayıp mazeretler üretmenin yanlış olduğunu belirten Siber, iç yapının düzeltilmesi için güçlü bir motivasyona ve uğraşa ihtiyaç olduğunu ve yapılabilecek çok şey olduğunu ifade etti.
   Siber, Kıbrıs müzakerelerinde son aşamaya gelinmişken Cenevre ayağına hazırlanılırken Rum liderin “azınlık, çoğunluk” sözcüklerinden bahsetmesinin aslında müzakerelerin son zamanda ne kadar sağlıksız bir zeminde olduğunu bir kere daha gözler önüne serdiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473