banner564

Esentepe ve DAÜ galip

Hentbolda Derviş Mişon Anı Turnuvası dün akşam oynanan iki karşılaşmayla başladı

Esentepe ve DAÜ galip
banner598
KKTC Hentbol Federasyonu tarafından büyükler ligine hazırlık amacıyla düzenlenen Derviş Mişon Hentbol Anı Turnuvası dün gece oynanan iki karşılaşma ile başladı. Gecede Esentepe, DAÜ Kadın Takımını 42-27, erkeklerde de DAÜ, MGA’yı 44-24 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

DAÜ:27 – ESENTEPE:42
YER: Atatürk Spor Salonu
HAKEMLER: Tolga Kınacı, Erdoğan Aşık
DAÜ: Ceren, Emine, Tuğçe, Birsen (3), Seval (2), Belgin, Deny (1), Emine (2), Merve, Marijana (4), Damla (2), İsidora (13), Buse, Sultan
ESENTEPE: Meryemnur, Basha (5), Ivana (4), Naciye (4), Sevgi (6), Albulena (14), Marija (9), Nazlıcan
İLK YARI: 12-20 (Esentepe)

Atatürk Spor Salonu’nda oynanan gecenin ilk karşılaşması büyük kadınlarda DAÜ ile Esentepe arasında oynandı. Oldukça heyecanlı geçen karşılaşmanın ilk yarısı Esentepe’nin 20-12 üstünlüğünde tamamlandı. İkinci yarının başında DAÜ üst üste bulduğu gollerle farkı azaltsa da Esentepe yeniden oyunda önce dengeyi kurdu ardından da üstünlüğü ele geçirerek arayı açtı. Maçın son 15 dakikasına girildiğinde DAÜ yedek oyuncularını sahaya sürerek onlara da oynama şansı verdi. Esentepe aradaki farkı açarak karşılaşmayı 42-27 kazanarak rakibini turnuvada saf dışı bıraktı ve bir üst tura yükseldi. Esentepe’de yabancı oyuncular Basha, Albulena ve Marija oynadıkları oyunla izleyenlerden tam not aldılar. DAÜ takımında ise İsidora attığı 13 golle göz doldurdu. Esentepe’den Albulena attığı 14 golle gecenin en çok gol atan oyuncusu oldu.

MGA: 24 – DAÜ: 44
YER: Atatürk Spor Salonu
HAKEMLER: Ender Öztunca, Ülviye Beşe
MGA: Salih (1), Hakan (7), Emrah (1), Cemal, Bayram (4), Mehmet, Berat, Ataer (2), Altuğ (2), Hüseyin (2), Buğra (5)
DAÜ: Andrii (9), Hüseyin, Celil (2), Özgün (3), Öner, Ömer (3), Burak, Mustafa (1), Mehmet, Ahmet E, Samet (3), Salih (3), Oleksiy (5), Özden (9), Ahmet B (2), İbrahim (4)
İLK YARI: 10-18 (DAÜ)

Gecenin ikinci karşılaşması büyük erkeklerde MGA ile DAÜ arasında oynandı. Rakibine oranla daha güçlü bir kadroya sahip ve şampiyonluğun iddialı takımlarından DAÜ, MGA karşısında farklı kazanırken zorlanmadı. İlk yarısı DAÜ’nün 18-10 üstünlüğünde tamamlanırken ikinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren DAÜ’de oyuncular maçı şov haline dönüştürdüler. Mütevazi bir kadroya sahip ve hiç yabancı oyuncusu olmayan MGA ise maç boyunca oyunu hiç çirkinleştirmeden gücü yettiğince rakibine diretti ancak 44-24 yenilmekten kurtulamadı ve turnuvaya veda etti. DAÜ ise bu sonuçla bir üst tura çıkarken karşılaşmada yabancı oyuncuları Andrii ve Oleksiy iyi bir performans sergilediler. Maçta DAÜ’den Özden attığı 9 golle gecenin en çok gol atan oyuncusu oldu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2018, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474