banner564

Federasyon keyfi kararlar veriyor

Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü Yönetim Kurulu:

Federasyon keyfi kararlar veriyor
banner598
Hafta sonu oynanan Göçmenköy karşılaşmasında kaleci ve oyuncuları sakatlanan Gençlik Gücü kulübü, yönetim kurulu toplantısında olaya bir kez daha dikkat çekmek için basın bildirisi yayınladı. Basın bildirisi şöyle: 
“Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri olarak bizler, K-Pet 1. Ligi’nin 23. haftasında oynanan Göçmenköy – Gençlik Gücü karşılaşmasında, kulübümüze yönelik yaşanan katliamı şiddetle kınıyoruz.
Yönetici ve futbolcularımızın genç olması ve ortalığı velveleye vermemiş olmamız, aptal olduğumuz anlamına gelmez. Ancak, bu durum konuşmayacağımız anlamına da gelmez.
Bizler bir Lefkoşa Derbisi karşılaşması olduğu için, bu karşılaşmada iyi bir hakem görevlendirilmesini istediğimiz halde, bu sezon orta hakem Ali Özer’in beşinci kez karşılaşmalarımıza verilmesinden art niyet aramadık. Ne var ki, gerek kalecimiz Ferhat Oğlak’ın sakatlandığı pozisyonda rakip oyuncuya sarı kart göstermekle yetinen orta hakem, 15 yaşındaki futbolcumuz Mahmut Yumuşak’a rakip futbolcunun direkt kafa atılmasını da geçiştirmiştir. Kalecimizin sakatlandığı ve oyunun uzun süre durduğu dakikalarda, durumun ne olduğunu öğrenmek için sahaya giren Asbaşkanımız, orta hakem tarafından sahadan kovulmuştur.

Hangi kötü saha 15 gün içinde oynanır hale gelebilir?
Atatürk Stadı ve Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nın boş olduğu bir günde, karşılaşmanın 15 gün önce kötü olduğu kabul edilen Göçmenköy Sahası’nda oynatılması büyük hata olmuştur. Merak ediyoruz, bu karşılaşmanın Göçmenköy Sahası’na oynatılmasına karar veren Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yetkilileri gelip sahayı gördüler mi? Hangi kötü saha 15 gün içinde oynanır hale gelebilir? 
Ne yazıktır ki, başka ülkelerde federasyonlar kulüpleri yönetirken; bizde kulüpler federasyonu yönetmektedir. Göçmenköy – Gençlik Gücü karşılaşması, federasyonun keyfi ve günü birlik kararlar verdiğinin en büyük göstergesidir.

Sporda öncelik puan değil, sporcuların sağlığı olmalıdır.
Özel sektörde çalışan futbolcumuz Hakan Eminoğlu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun verdiği yanlış karar ile oynanan sahanın kötü zemini nedeniyle sakatlanmıştır. Bu futbolcumuzun gerek ameliyat masrafı ve gerekse ameliyat sonrası yatacağı 2 ayın ödeneği Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından karşılanmalıdır.
Bugün başı yanan kulüp Gençlik Gücü olmuştur. Dileğimiz Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun bundan sonraki keyfi ve günü birlik kararlarından başta Göçmenköy olmak üzere, başka kulüplerin de canı yanmamasıdır. Sporda öncelik puan değil, sporcuların sağlığı olmalıdır.
Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri olarak bizler, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yetkililerinin spor basını ile birlikte sahayı ziyaret etmesi ve bu sahada futbol oynanabileceğini söylemesi halinde özür dilemeye de hazırız.” 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474