banner564

Final gibi maçlar

K-Pet Süper Ligi’nin 8. Hafta karşılaşmaları çekişmeli mücadelelere sahne olacak

Final gibi maçlar
banner598

 Abdullah ZAİFOĞLU

K.Pet Süper Ligde ilk yarı adına geriye sayım başladı. Bu hafta oynanacak maçlarla 8’nci hafta tamamlanacak. 
Zirve için Girne’de çok kritik bir Doğan Türk Birliği-Yenicami maçı her iki takım için de farklı şeyler ifade edecek. Bunların yanında alt sıralardan kurtulmak isteyen takımlarımızın da çok zor maçları var.
Bazı takımlarımız için alınacak skorlara göre farklı değişikliklerin de olabileceği bir hafta olacak. Belki de teknik adamda farklılıklar olacak.
Hafta sonunda oynanacak olan maçların başlama saatleri 14.30 pazartesi akşamı oynanacak olan tek gece maçının başlama saati ise 18.00’da 

Mağusa Türk Gücü-G.Gücü: (Ev sahibi fırsatı kaçırmak istemiyor)
Ligde lider Yenicami’nin en yakın takipçisi olan Mağusa Türk Gücü liderin olası puan kaybını kendi evindeki maçı kazanarak ona biraz daha yaklaşmak isteyecek. Kendi sahasında kolay puan vermemelerine rağmen nasıl olsa kazanırım dememelidir.
G.Gücü haftayı zor da olsa beraberlikle tamamlamasını bildi. Bu zor deplasmanda gerçekten işleri çok zor görünüyor. Rakibinin güçlü ve deneyimli bir kadrosu var. Yine de oynanmamış hiçbir maç kazanılmış veya kaybedilmiş maç değildir. Alabilecekleri puan bile onlar için altın değerinde olacak.  

Çetinkaya-Binatlı: (Üç ihtimalli bir maç)
Çetinkaya zorlu T.Ocağı deplasmanından puanla dönmesini bildi. Belki az gol yiyen bir takım ancak gol yollarında en çok zorluk çeken takımlardan biri. Kendi evinde oynayacağı maçta yaşadığı gol sorununu çözmesi halinde istediği sonucu alabilir. 
Binatlı haftalar sonra kazanarak 3 puandan fazla moral depolamış oldu. Tam kadro oldukları zaman her maçtan puan alma şansı olan bir takım. Zor bir deplasmana çıkacaklar. Bu deplasmandan alabilecekleri bir galibiyet onları gelecek haftalar adına daha yukarılara çıkmasını sağlayabilir.  

Cihangir-Esentepe: (Cihangir kendini arıyor)
Ligde çok inişli çıkışlı bir grafik çizen Cihangir son maçta galibiyeti koruyamayarak sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı. Artık seri galibiyetler alarak kendine gelmeleri gerekir. Ligde son sıralarda yer alan rakibi karşısında galibiyete daha yakın görünmesine rağmen böyle maçların çok daha zor olduğunu iyi biliyorlar.
Esentepe çok zor haftalar geçiriyor. Teknik adam değişikliğine de gittiler. Son maçta Mağusa Türk Gücü karşısında gol atamamanın sıkıntısını yaşadılar. Ligde en az gol atan ve en fazla gol yiyen 2 takımdan biri. Deplasmanlarda galibiyeti olmayan Esentepe’nin bu maçta da işi beklediğinden zor geçebilir.

Lefke-T.Ocağı: (Lefke kazanmak zorunda)
Hafta sonunda çok farklı bir mağlubiyet alarak moral olarak çok geriye düştüler. Bunu unutturmak için mutlaka galip gelmeleri gerekir. Kemdi evinde daha farklı oynayan Lefke sakin olursa kazanma şansı daha fazla olacak. Yoksa aksi bir sonuç farklı sesleri çıkarabilir.
T.Ocağı yakaladığı çıkışa kendi evindeki maçta berabere kalarak dur dedi. Delasman maçlarında sadece 1 galibiyet aldılar. Gol atmalarına rağmen beklemedikleri kadar da gol yiyen bir takım. Belki de en zor deplasmanlardan birine çıkacaklar. Rakibinin de mutlak kazanmak istemesi maçın ne kadar zor geçeceğini gösteriyor. 

K.Kaymaklı-G.Birliği: (Galibyetle tanışabilecekler mi?)
Ligde galibiyeti olmayan iki takımın mücadelesi kendilerini olduğu kadar diğer takımları da yakından ilgilendiriyor. K.Kaymaklı son Gönyeli maçında iyi bir oyun ortaya koydu. Takımın genç olması dezavantajları olsa da bu maçı kazanmaya daha yakın görünüyorlar. Kazanarak galibiyeti tatmak isteyecekler.
G.Birliği de tıpkı rakibi gibi galibiyetle tanışamadı. Beklenen sonuçlar gelmeyince teknik adam değişikliğine de gittiler. Alt sıralardan kurtulup bu haftalar adına da olsa biraz daha yukarı çıkmak isterlerse mutlak kazanmaları gerekir. Kazanamazlarsa bile mağlup olmamak da iyi bir sonuç olur.

Baf Ülkü Yurdu-Girne Halk Evi: (Baf seriyi bozmak istemiyor)
Baf Ülkü Yurdu hafta sonunda 2 farklı öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamayarak önemli bir galibiyeti kaçırmış oldu. Özellikle 2 farklı öne geçtikten sonra bu kadar geriye çekilmelerinin bedelini ödediler. Kendi evinde kayıp yaşamayan Baf Ü. Yurdu bu maçın da favorisidir.
Girne H. Evi henüz daha deplasmanda puan alamayan takımlarımızdan. Kendi evinde çok daha iyi oynayan ve seri galibiyetler alan rakipleri karşısında beklediklerinden de zor bir maça çıkacaklar. Bulabileceği fırsatları değerlendirmek zorundadırlar. Yoksa puan alabilmeleri zor görünüyor. Alınabilecek puan çok değerli bir puan olacak. 

Merit Alsancak Yeşilova-Gönyeli: (Ev sahibinin zor maçı) 
Ev sahibi gerek saha içi gerekse saha dışı sorunlarında kurtulmak zorundadır. Yeni gelen teknik adamları ile alabilecekleri bir galibiyet az da olsa onların morallerini yukarıya çıkaracak. Mutlaka kazanmaları gereken bir maç, olası mağlubiyette çok daha fazla sorunlarla karşılaşabilirler. Seri galibiyetler almaları gerekir.
Gönyeli ligin yeni takımlarından olmasına rağmen topladığı puanlara kendine üst sıralarda yer buldu. Deplasmanlarda pek başarılı olmamalarına rağmen çok zor geçecek maçta alabilecekleri galibiyet onları çok rahatlatmış olacak. Rakibini sıkıntılı durumu onlara avanta da sağlayabilir. 

Doğan Türk Birliği-Yenicami: (Ligin kalbi Girne’de atacak)
Haftanın en önemli maçı pazartesi akşamı Girne’de oynanacak. Sakin olanın kazanacağı bir maç gibi.  Doğan Türk Birliği için ya tamam ya devam maçlarından biri. Kazanırsa 9 olan puan farkını 6’ya indirecek kaybederse fark 12 olacak. Kaybetmek ev sahibinin bu sezon adına şampiyonluktan tamamen uzaklaşması demektir. 
Lider Yenicami haftanın en zor maçlarından birine çıkacak. Güçlü rakibi karşısında kazanamazsam bile kaybetmeyim diyebilir. Ancak bu düşünce ile maça çıkmak onlara pahalıya mal olabilir. Kazanırlarsa zirve için güçlü bir rakibini geride bırakacak. Kaybederse puan farkının azalması yanında Magosa T. Gücü’nün de kazanması durumunda puan farkı sadece 2 olacak. 
K-Pet Süper Ligi’nin 8. Hafta karşılaşmaları çekişmeli mücadelelere sahne olacak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474