banner564

Futbola veda etti

Hollanda’nın son dönemde yetiştirdiği en önemli teknik direktörlerinden Louis van Gaal, 65 yaşında emeklilik kararı aldı

Futbola veda etti
banner598
Hollanda’nın son dönemde yetiştirdiği en önemli teknik direktörlerinden Louis van Gaal, 26 yıllık direktörlük kariyerine veda etti. Emekliliğini açıklayan van Gaal, parlak kariyeri boyunca birçok başarı yaşadı.
Son olarak Manchester United'ı çalıştıran van Gaal; "Artık durma zamanım geldi. Uzakdoğu'dan çok cazip teklifler aldım. Ancak aileme daha fazla vakit ayırmak istiyorum" dedi.
Van Gaal'in emeklilik kararında damadının ani ölümünün de etkili olduğu belirtiliyor.
15 yıllık oyunculuk kariyerinin ardından teknik direktörlüğe, AZ Alkmaar'da yardımcı antrenör olarak başlayan van Gaal, 1991'de Ajax'ın başına geçti. Ajax ile 3 lig şampiyonluğu yaşayan van Gaal, 1992'de UEFA Kupası, 1995'te Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazandı. Bu başarılar Hollandalı teknik adama Barcelona'nın yolunu açtı. Katalan ekibi ile 2 La Liga ve 1 Kral Kupası kazanan van Gaal, durgun bir dönemin ardından teknik direktörlüğe adım attığı AZ Alkmaar'da yıldızını bir kez daha parlattı. AZ Alkmaar’ı 2005-2006'da Hollanda şampiyonu yapan van Gaal, Bayern Münih ile de bir lig şampiyonluğu yaşadı.
Van Gaal'in son görev yeri ise Manchester United'dı. 2 yıl United'ın başında kalan Hollandalı teknik adam, geçen sezon Federasyon Kupası'nı kazanmasına karşın yerine Mourinho'nun getirilmesine engel olamamıştı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473