banner564

Futbolun sorunları konuşuldu

Spor Dairesi’nin Futbol Federasyonu’na karşı takındığı tavır, yabancı oyuncu ve 21 Yaş altı oyuncu kuralları konusunda düşünceler aktarıldı

Futbolun sorunları konuşuldu
banner598

 Abdullah ZAİFOĞLU

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, dün K-Pet Süper Lig ve K-Pet Birinci Lig kulüpleriyle sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplandı.
Kulüplerin birçok konuda görüşlerini ortaya koyduğu toplantı, dün KTFF Ahmet Sami Topcan Toplantı salonunda 26 kulübün katılımı ile gerçekleştirildi.  
Saat 10.30’da başlayan toplantıda önümüzdeki iki sezonun (2019-2020 ve 2020-2021) planlaması ile ilgili konular görüşülürken bazı kulüpler kendi görüşlerini ortaya koydular.
Toplantıya Süper Lig takımlarından Merit Alsancak Yeşilova ve Gönyeli, Birinci Ligden Karşıyaka, Düzkaya, Maraş ve Ozanköy takımları katılmazken diğer kulüplerimiz toplantıya katıldılar. 

Hasan Sertoğlu: (KTFF Başkanı) “Spor Dairesi Müdürü ve yönetimi çok duyarsız”
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu, toplantının esas amacının gelecek 2 yılın nasıl planlaması gerektiği üzerinde çalışmak için olduğunu belirterek “Yaşanan bu ekonomik travmayı çok iyi değerlendirmek zorundayız. Özellikle yabancı futbolcu konusunda yeni bir düzenleme yapmalıyız. Sözleşmeler geri gelmeli, yabancı ve yerli futbolcuların serbest kalma bedellerinin yeniden değerlendirilmesi gerekir” dedi. 

Spor dairesi umursuz ve duyarsız
Sertoğlu Spor Dairesi ve yönetim kurulunun çok umursamaz ve duyarsız bir tavrının olduğunu belirterek “Unutulmamalıdır ki KKTC gençliğini ayakta tutan futbol kulüplerimizdir. Beni veya başkasını sevmemiş olabilirler. Ama ortada kulüpler var ve onlara saygı duyulmalıdır. Spor Dairesi yetkililerinin futbolu sevmeme hakları yoktur. Bugün çok sayıda kulübümüz takımlarının antrenman yapacak sahaları yoktur. Göçmen kuşlar gibi antrenman yapacak saha arıyorlar. Spor dairesi nerede ve ne iş yapıyor çok merak ediyorum” dedi. 

Kulüpler Birliği Federasyonun üzerinde değil
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu konuşmasında Kulüpler Birliği’ne de değinerek birlik başkanının “kulüp başkanlarından olmamalıdır” kararının değişmesi gerektiğini söyleyerek “kulüpler birliğinin hiçbir zaman federasyonun üzerinde olmadığını, Kulüpler Birliği Başkanının bu toplantıdan önce gidip Spor Dairesi Müdürü ile görüşmesi çok yanlış bir harekettir” diyerek teessüflerini dile getirdi.

Hüseyin Özen Yılmaz: (Kulüpler Birliği Başkanı)”Kulüpler Birliği Başkanı kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verirken tek amaçlarının kurumsallaşmak olduğunu dile getirerek “Birlik olarak ses getirmemiz gerektiğine inanıyorum. Sponsorluk konusunun da mutlaka hayata geçirilmesi gerekir. Bizler bu ziyareti yaparken futbol ile ilgili tüm birimlerle görüşmek istediğimiz için bu ziyareti yaptık. Bizim planlarımız arasında Futbol Çalıştayının mutlaka yapılması da vardır” dedi. 

Futbol Federasyonu futbolun kalesidir
Yılmaz amaçlarından birinin de Spor Dairesi Yönetim Kurulu’na Kulüpler Birliği’nden de bir temsilciyi koymak olduğunu belirterek “Bizler kararlarımızı günlük almamalıyız. Şunu da herkesin bilmesi gerekir. Futbol federasyonu futbolun kalesidir, bunun yıkılmaması gerekir. Yıkılırsa tamamen biteriz.” dedi. 

Bayar Piskobulu: (Doğan Türk Birliği Kulüp Başkanı)
Bayar Piskopulu yabancı oyuncunun tamamen kalkması gerektiğini söyleyerek “ama ille de olacaksa 1 tane olabilir. Bu da belli bir süreliğine olmalı. Kaliteli olmalı veya milli olmalıdır gibi kriterler olabilir” dedi.  

Öneriler sundu
Piskopulu: “21 yaş altı kuralı da kalkmalı, sözleşmelerin olması gerekir ancak bizim ülkemiz koşullarına uygun olmalıdır. Ücretler ve sahaya girişler konusu serbest bırakılmalıdır. Serbest transferlerde yabancılarda uygulanan 6,000 Sterlin ve yerli oyunculardaki 20,000 TL değişmelidir” diyerek özetlediği düşüncelerine Spor Bakanlığı’nın da mutlaka oluşması gerektiğine vurgu yaptı. 

Futbolu durduralım
Devletin kulüplere saygı duyması gerektiğini belirterek “Devletten alınan katkılar gelen bakan veya hükümetlere bağlı kalmamalıdır. Futbolu durduralım da neler olacağını görelim. Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği her zaman aynı gemide olmalıdır” dedi.  

Koral Bozkurt: (MTG Kulüp Başkanı) 
Yabancı oyucu kuralının sürekli değişiklik gösterdiğini belirten Koral Bozkurt  “Yabancı futbolcular futbolumuzda önemli rol oynasalar da kulüplerimiz de düşünülerek olmamalı, ancak bu da uzun vadede değerlendirilmelidir” dedi.

 “21 yaş altı konusunda biz kulüp olarak buna her zaman karşıyız” diyen Koral Bozkurt Kulüpler Birliği başkanlığı konusunda da kulüp başkanlarının da birlik başkanı olabilmeleri gerektiğini söyledi. 

Hasan Besim: (B. Bağcıl Kulüp Başkanı) 
Yabancı konusunun mutlaka tartışılması gerektiğini söyleyen Hasan Besim  “yabancılar futbolumuzda bir dengedirler. Olmazlarsa yerli oyuncuları ödeyemeyiz. Yerli futbolculardaki 20,000 TL olan serbestlik değiştirilmelidir” dedi.

Besim, 21 yaş altı konusunun kendilerince çok saçma bir karar olduğunu ve mutlaka geri çekilmesi gerektiğini söyleyerek “Sözleşmeler kesinlikle geri gelmeli. Yapılan katkılar konusunda ne alacağımızı bilmeliyiz. Bunun mutlaka önceden belirlenmesi gerekir. Ödüller de eşit dağıtılmalıdır” dedi. 

Cengiz Ozaner: (Akova Kulüp Başkanı)
Akova Kulüp Başkanı Cengiz Ozaner ise kulüp sayılarının azaltılması gerektiğine vurgu yaparak  “Saha yapmak önemli değil idamesi daha önemlidir. Bizler aylardır saha için su bulamıyoruz. Kulüplerimize saha yapmak için arazi verilsin gücü olan kulüp yapsın” dedi. 

Özel Tahsin :(Binatlı Kulüp Temsilcisi) 
Spor Dairesi’nin tavrının son derece yanlış olduğunu dile getiren Binatlı temsilcisi ve Kulüpler Birliği eski başkanı Özel Tahsin “Daire Müdürü’nün yaptığını onaylamamız mümkün değil. Federasyon Başkanı’nı hiçbir zaman yedirmemeliyiz, ona destek olmalıyız” dedi.
Tahsin yabancı sayısının bu kadar konuşulmaması gerektiğini belirterek “azaltılması gerektiğini yıllar önce belirtmiştik. Bu ekonomik konularda yabancılara verdiğimiz para çok fazla. Manejerlik olayı yasal olmadığından yabancılar bir mazeret bulup kaçar, kulüplerimizde büyük zarara uğrarlar” dedi. 

Enver Kahveciler: (Yenicami Kulüp Temsilcisi) 
“Devletin spora karşı çok uzak bir duruşu var. Devletimiz kulüplerimiz tesisler konusunda uygun şartlar hazırlamalıdır” diyen Enver Kahveciler “maçlara girişteki sıkıntı genel olarak çözülmelidir. Serbest de olabilir. Eğer olacaksa her sahada aynı olmalıdır” dedi.  

Yabancı futbolcu sayısı kademeli olarak düşürülmelidir diyen Kahveciler “kalabilir, ama teşvik edilmelidir. Sözleşmeler yapılmalı ancak keyfi olmamalıdır” yorumunu yaptı. 

Emirali Öztüccar: (Değirmenlik Kulüp Başkanı) 
Emirali Öztüccar ise yabancı futbolcunun ortadan kaldırılması durumunda yerli oyunculara çok para vermek zorunda kalacaklarını belirterek Süper Lig kulüpleri bu konuda toplanıp karar vermelidir” dedi. 

Mehmet Kadri: (Baf Ülkü Yurdu Temsilcisi) 
Baf Ülkü Yurdu Kulüp başkanı Mehmet Kadri ise Sporun her zaman futbol olmadığını ancak en önemli olan sporun da futbol olduğunu belirterek “Devlet her zaman en önde olan futbolu göz önüne almalıdır. Yabancı oyuncular olmamalıdır. Çünkü uluslararası bir katılımımız yoktur. Bizim çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. 21 yaş altı kuralını destekliyoruz ve keşke daha da artırılsın diyoruz. Gençlere sahip çıkmak istersek bunu yapmak zorundayız.
Sözleşmeler mutlaka yapılmalıdır” dedi. 

Evren Mannaş: (Hamitköy Kulüp Başkanı) 
Spor Dairesi’nin kulüplere ve federasyona yaklaşımının çok yanlış olduğunu belirten Mannaş, hiçbir başkanın kişisel olarak Spor Dairesi’ne ihtiyacı yoktur. Kulüpler Birliği daha güçlü olmalıdır. Birlik olarak Federasyona saygı duymalıyız” dedi. 

Mehmet Evram: (Dumlupınar Kulüp Başkanı) 
Spor Dairesi’nin Federasyon’un üzerinde olmadığını savunan Dumlupınar Kulüp Başkanı Mehmet Evram “Saha yapımında, tüm gerekenleri biz yapıyorsak Spor Dairesi’nin sahamızı açmasına iznimiz yoktur. Spor Dairesi’nde saha ile ilgili istek veya şikâyetlerimizi dile getireceğimiz hiçbir muhatap bulamıyoruz” dedi. 

Mehmet Akaçalı: (Lefke Kulüp Başkanı) 
“Bizler burada daha çok futbolumuz nasıl daha ileri gidebilir konularını konuşmalıyız. Özellikle sponsorluk yasası mutlaka geçirilmelidir” diyen Mehmet Akaçalı, Futbol Çalıştayının mutlaka düzenlenmesi gerektiğini söyledi. 

Ersan Karataş: (Göçmenköy Kulüp Başkanı) 
Göçmenköy Kulüp başkanı Ersan Karataş ise Spor Dairesi’nin faaliyetleri ve duruşunu hiç desteklemediklerini belirterek 21 yaş altı kuralının mutlaka kalkması gerektiğini söyledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473