banner564

Milli para önerdi

Kırgızistan'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, doların egemenliğine yavaş yavaş son verilmesi gerektiğini söyledi

Milli para önerdi
banner598

 Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kırgızistan'da Türk-Kırgız İş Forumu'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, " Bizler artık  aramızda yerli ve milli parayı kullanmak suretiyle doların egemenliğine bir defa yavaş yavaş son vermemiz gerekiyor" dedi. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen Türkiye-Kırgızistan İş Forumu'na katıldı. Başkan Erdoğan, programda konuşma yaptı.
Başkan Erdoğan, Kırgızistan'da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Kırgızistan ile ticaretimiz bugün 500 milyon doları bile bulmuyor, inşallah en kısa sürede bunu1 milyar dolara çıkaracağız. Her iki ülke iş adamlarının bu toplantı vesilesiyle yeni ortaklıkların kapılarını aramalarını temenni ediyorum. Kırgızistan dost ve kardeş bir ülkedir. Yatırımlarınızda gelin bu ülkeye destek verin. Buraya yapılan yatırımlar Kazakistan ve Rusya pazarlarına da hitap edecek. Dünya ekonomi sistemi yeni bir sınamayla karşı karşıya bulunuyor. Uluslararası ticaretin dolara bağımlılığı daha büyük bir sorun haline gelmektedir. Aramızda yerli milli parayı kullanmak suretiyle dolar egemenliğine yavaş yavaş son vermek gerekiyor. Son haftalarda ülkemizin maruz kaldığı saldırılar bunun en çarpıcı örneğidir. Bu manipülasyonla Türkiye'nin sağlam ekonomisi üzerinde şüphe bulutları oluşturulmaya çalışılıyor. Malum kredi derecelendirme kuruluşları var ya, bunların her adımı politiktir. Bunlar cambazdır. Sakın cambazlara inanmayın. Döviz kuru saldırısı üzerinden hedef Türkiye'yi ekonomik olarak teslim almaktır. Kur baskısı sadece bizim sorunumuz değil.” 

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2018, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474