banner564

Geçitkale’de F3J heyecanı

10 yıldır düzenlenen F3J Model Uçak Şampiyonası bu yıl FAI tarafından Euro Tour’a dahil edildi

Geçitkale’de F3J heyecanı
banner598
Hava Sporları Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası F3J Mode Uçak Yarışması, bu yıl 9-10 Nisan 2016 tarihleri arasında iki günde düzenlenecek. KKTC Hava Sporları Federasyonu’nun düzenlediği yarışma, Geçitkale Hava Alanı Yavrukuş Tesisleri’nde yapılacak. 

FAI Euro Tour’a dahil edildi
KKTC Hava Sporları Federasyonu’nun kuruluşundan beridir 10. kez yapılan yarışmada, bu yıl ilk kez olarak Uluslararası Hava Sporları Federasyonu’nun (FAI), Euro Tour takvimine dahil edildi.  Hafta sonu düzenlenecek yarışma, birçok ülkede gerçekleştirilen yarışmalar gibi, Eurotour genel tablosuna puan verecek.

10 ülkeden 49 sporcu katılacak
Yoğun gayretler sonucu puanlamaya dahil edilen müsabaka, ülkemiz için ve bu sporun ülkemizde geleceği açısından çok önemli bir gelişme olarak gösteriliyor.
Şu ana kadar Yavrukuş Soarist Cup için 10 ülkeden 49 sporcu katılacak.
Yarışmaya katılacak olan ülkeler İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Ukrayna, Finlandiya, Norveç, İsveç, Rusya, Türkiye ve KKTC’den oluştu. 

FAI Kuralları uygulanacak
Yarışma Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI)’nin F3J kategorisinin en güncel kurallarına göre yapacak. Yarışmada kendi kategorilerinde Dünya sıralamasında üst düzeyde yer alan birçok sporcu mücadele edecek. Yarışmacılar çok ileri düzeyde üretilmiş yarışma modelleri ile hafta sonu boyunca termal mücadelesi içine girerek, birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışacak. KKTC Milli Takımı da yarışmada iddialı takımlardan biridir ve üst düzey yarışmacılar içinde iyi dereceler almayı hedefliyor. 

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474