banner564

Gelemediler 

Yenicami’nin adını kullanarak sahte davet yazısı ile ülkeye gelmek isteyen 21 kişinin KKTC’ye gelmeden engellendiği ortaya çıktı

Gelemediler 
banner598

 K-Pet Süper Lig takımlarından Yenicami’nin adını kullanarak KKTC’ye gelmek isteyen 21 kişilik kafile ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. 

Diyalog Gazetesi’nin dün manşetten verdiği haberde, Yenicami takımının davetlisi gibi gösterilerek sahte belge ile ülkeye gelmek isteyen kafileyle ilgili Polis dün gün boyu bilgi topladı.

Diyalog Gazetesi’nin haberi, Polisi harekete geçirdi 
Diyalog Gazetesi’nin haberi üzerine gerekli bilgileri Diyalog Gazetesi spor müdüründen alan Polis, Yenicami Kulübü başkan ve yöneticileri ile Yenicami eski başkanı Hüseyin Metinser’den de konu ile ilgili bilgi aldı. Muhaceret ve diğer birimlerden toplanan bilgiler ışığında kafile ile ilgili detaylar toplandı.

“Kafile KKTC’ye gelmedi”
Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada, kafilenin muhtemelen Türkiye’ye kadar geldiği ve havayolu şirketinin görevlileri tarafından KKTC’deki temsilci aranarak bu iznin araştırılması istendi. İznin araştırılması ve sahte belge olduğunun anlaşılması sonrasında söz konusu kafilenin KKTC’ye gelmeden havayolu şirketi tarafından taşınmalarının iptal edildiği belirtildi.

İsimler futbolcu değil
Diyalog Gazetesi muhabirleri,  Yenicami’den sözde davet alınan isimleri dünya futbol piyasasında büyük bir kayıt merkezi olan Transfermarkt üzerinde gün boyu araştırdı ancak hiçbir ismin kaydına rastlamadı. 

Dolandırıcılık şekli olabilir
Konu üzerinde araştırmalar yapan Diyalog Gazetesi mühabirleri, olayın büyük bir dolandırıcılık işi olabileceği üzerinde duruyor. Muhabirlerimizin elde ettiği bilgiler ışığında KKTC’ye getirilmek istenen kişilerin ellerindeki sözde ön izin belgesinin muhatabının bile olmaması ve kişilerin de futbolcu olmaması nedeniyle bunun bir dolandırıcılık şekli olabileceği olasılığı üzerinde duruldu.

KKTC’yi bilen birileri yaptı
Yenicami’nin adı kullanılarak yazılan davet yazısının altında Yenicami Kulüp Başkanı sıfatıyla yazılan Ali İhsan Üzüm isminin de sahte isim olduğu ve bilinçli şekilde yanlış yazıldığı düşünülüyor.

İlginç detaylar var
Yenicami logosu kullanılarak yazılan davet yazısındaki Yenicami Kulüp Başkanı adıyla yeralan Ali İhsan Üzüm ismi ile Yeni Amasyaspor kulüp başkanı Ali İhsan Üzüm’ün isim benzerliği olması, KKTC’li futbolcular Mustafa Yaşınses ve İbrahim Çıdamlı’nın da Yeni Amasyaspor’da futbol oynamaları ve iki kulübün de “Yeni” ismiyle başlaması dikkat çeken bir başka detay olarak göze çarptı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474