banner564

Gerginlik sürüyor

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu TFF’nin temsilcilik açma konusunda “İyi niyetli olunsaydı haberimiz olurdu” dedi

Gerginlik sürüyor
banner598
İyi niyetli değiller

Türkiye Futbol Federasyonu’nun KKTC’de temsilcilik açmak için FIFA’ya yazdığı yazı gündemdeki yerini korurken dün yapılan açıklamalarla gerginlik had safhaya çıktı. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu dün televizyon kanallarına yaptığı açıklamalarda TFF’nin temsilcilik açmasına değil KTFF’nin yokmuş gibi davranılmasına isyan ettiklerini vurguladı.

İyi niyetli değiller
Sertoğlu, “Eğer temsilcilik açmak istersen ve iyi niyetliysen, benim haberim olması gerekirdi. Bana bildirmen gerekirdi. Bana bildirmediğine göre iyi niyetli değilsin” dedi.

Temsilciliğe gerek yoktu
Hasan Sertoğlu başka bir ülkenin KKTC’de temsilcilik açmasına gerek olmadığını söyleyerek “KTFF ile işbirliği içinde bu konu çözülebilir. Bizimle bu konu çözülebilirdi” diye konuştu.

İzin almak şartı TFF tüzüğünde de var
Sertoğlu Türkiye Futbol Federasyonu’nun yurtdışı teşkilatının da tüzüğe bağlı olduğunu belirterek “Madde 52. Yurtdışı teşkilatı maddesinde TFF yönetim kurulu uygun gördüğü ülkelerde ilgili federasyonun önceden onayını almak sartıyla temsilcilik açabilir, diyor. Ancak bizim haberimiz yok”  dedi. 

FIFA KOP’a değil bize sordu
Hasan Sertoğlu Türkiye Futbol Federasyonu’nun FIFA’ya yazdığı yazıyla ilgili izin vermeden önce FIFA üyesi olan KOP’a değil kendilerine sorduğunu belirterek “FIFA bizi muhatap kabul ederek bize sordu. Uluslararası alanda FIFA nezdinde ne kadar saygı duyduğunun kanıtıdır bu” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474