banner564

Gözler alt sıralarda

K-Pet Süper Lig’de 17’nci hafta maçları bu hafta sonu oynanacak maçlarla tamamlanacak.

Gözler alt sıralarda
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Zirvede yalnız kalan Yenicami en yakın rakibi ile arasındaki puan farkının 11 olması nedeniyle çok rahat bir durumda.
Onu takip eden rakiplerinin olası puan kayıpları nedeniyle bu hafta fark daha da açılabilir. Ligde bu durum böyle devam ederse zirve için maçlar artık izlenemez hale de gelebilir. Tüm gözler artık kümede kalma mücadelesi veren takımlara çevrilecek.
Hedefsiz kalan takımlar belki de takım içerisinde birçok değişikliğe de gidecekler.
Bu hafta 7 maç gündüz oynanırken 1 maç da Pazartesi akşamı oynanacak. Gündüz maçları saat 14.30’da gece maçı ise 18.30’da oynanacak.

Baf Ülkü Yurdu-Dumlupınar (Kaybeden 3 puandan fazla kaybeder)
Dumlupınar’ın 15 Baf Ülkü Yurdu’nun ise 14 puanı var ve her iki takım da kümede kalma mücadelesi veriyor. Haftayı puansız kapatan ve puan cetvelinde son sıralarda yer alan iki takımdan kazanan rakibi ile olan puan kaybını artırmakla kalmayacak moral olarak da yukarılara çıkacak. Kaybeden 3 puandan fazlası moral olarak da çöküntüye girecek. Çok fazla gol yemeleri iki takımın da büyük handikaplarından biri. Beraberliğin ikisine de yaramadığı maçın orta hakemliğini Serhan Şimşek yapacak.

M.Menekşe-Mağusa Türk Gücü (Ev sahibinin en kritik maçı)
 Ligde hiç de iyi gitmeyen ve son sıraya demir atan M.Menekşe için bu maç belki de ligdeki en kritik maçlarından biri olacak. Galibiyetten başka hiçbir sonuç onlar için iyi sayılmaz. Kazanırlarsa üstteki rakiplerine belki biraz daha yaklaşırlar. Kaybederlerse bundan sonraki maçlar onlar için eziyet olacak.
 M.Türk Gücü kadrosundan birçok oyuncusunu kaybetmesine rağmen son hafta aldığı galibiyetle büyük moral buldu. Ancak rahat bir durumda değildir. Kazanması halinde alt sıralardan az da olsa uzaklaşarak önündeki maçlara daha istekli ve moralli çıkacak. Bir birlerini iyi tanıyan iki takımın mücadelesini Mehmet Malek yönetecek.

Lefke-D.Türk Birliği (Normal bir lig maçı)
 Zirveden çok uzakta kalan iki takımın mücadelesi artık normal bir lig maçı gibi olacak. Kazananın dahi sevinmeyeceği bir maç. Maçın sonucunda ortaya çıkacak skor takımların sadece sıralamadaki yerlerini değiştirmekten öteye gitmeyecek. Bundan sonraki hedefleri sadece kupa olan iki takımın bu hedef için neler yapabileceklerini en iyi görebilecekleri bir maç olacak. Hedefsiz kalan takımları için böyle maçlar her zaman zordur. Sporcuları maça motive etmek hiç de kolay olmuyor. Bu maçın hakemi Serdar Bilgimer.

G.Gücü-Yenicami (Lider sürpriz istemiyor) 
 Şampiyonluk yolunda yalnız kalan Yenicami, konuk edeceği G.Gücü karşısında herhangi bir sürprize yer vermek istemiyor. Çünkü böyle maçlara motive olmak zordur. Ancak Yenicami takımında buna yer verecek bir durum olmadığını da görüyoruz. Kazanıp tamamen yalnız kalmak isteyecekler.
 G.Gücü için zor bir maç. Rakibinin gücünü bilerek oynamalı. Ben mutlak puan almak istiyorum diyerek maça çıkarsa beklemediği bir sonuçla da karşılaşabilir. Kendi rakibi olmayan Yenicami karşısında çok zor da olsa alabilecekleri tek puan dahi onlar için büyük bir artı olacak.
 Maçın orta hakemi Ali Özer.

Cihangir-Binatlı (İzlenebilecek en güzel maç)
 Cihangir zirvedeki Yenicami takımını en fazla rahatsız etme şansı olan takımlardan biri. Oluşan puan farkı ile bunun gerçekleşmesi çok zor olsa bile takım olarak iyi bir takım ve maçlarda izleyenlere zaman zaman da olsa keyif veriyor. Haftayı deplasman galibiyeti ile tamamlayan Cihangir takımı bu maçı da kazanıp iyi bir grafik yakalamak amacında. 
 Binatlı zor da olsa kazandığı M.Menekşe maçı ile ikinci yarıya galibiyetle başlamasını bildi. Güçlü rakibi karşısında M.Menekşe maçındaki gibi gol kaçırmada bonkör olurlarsa işleri çok ama ok zor olacak. Rakibine fazla şans vermemeli. Yine de puan alamayacakları bir maç değildir. Haftanın izlenebilir olan maçın orta hakemi Emre Öztaşlı.

Yalova-G.Birliği (Ligden fazla kupayı düşünüyorlar)
 Her iki takım da haftayı galibiyetle tamamladı. Yalova ligin ikinci yarısına ilk yarıya oranla çok daha farklı ve daha güçlü bir takımla başladı. En büyük sıkıntısı bu oyuncuların bir birlerini tanımaları olacak. Ligde tamamen rahat bir yerde olmasa da hedefinin kupa olduğunu söyleyebiliriz.
 G.Birliği de tıpkı rakibi gibi aynı durumda. Ligden uzakta ve tüm gücünü kupa için harcayacak. Onlar da ikinci yarıda takıma takviyeler yaptılar. Baf Ülkü Yurdu karşısında alınan farklı galibiyet onları ligde rahatlatırken kupa için daha büyük düşünmeye de başladılar. Taraftarların iyi bir maç izleyeceklerine inandığımız bir maç. Mata kerem Eran Düdük çalacak.

Türk Ocağı-Değirmenlik (Ev sahibi için kolay maç)
 Türk Ocağı kendi evinde oynayacağı maçta ilerleyen haftalarda oynayacağı kupa maçları için iyi bir hazırlık yapacak. Rakibine oranla çok daha iyi durumdadırlar ve maçın da favorisidirler. Elbette hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz, ancak iki takımın da durumu ortada.
  Değirmenlik ikinci yarıya iyi başlamadı ve kendi evinde rakiplerinden biri olan G.Gücü ile berabere kaldı. Sezonun ilk yarısından kalan kırmızı kart görme hastalıkları da devam ediyor. Çok dar olan kadrosunda cezalar onları fazlasıyla sıkıntıya sokuyor. Geride kalan 16 haftada sadece 10 gol atan bir takımın maçlarda ne kadar zorlandığının bir kanıtı. Girne’deki maçın orta hakemi Timur E.Bodi.

GAÜ Çetinkaya-K.Kaymaklı (Sadece adı derbi)
 Zirvenin çok uzağında kalan iki takımın mücadelesi alınacak bir galibiyetten öteye gitmeyecek. GAÜ Çetinkaya son maçı mağlubiyetle kapatırken K.Kaymaklı evindeki maçı kazanmasını bildi. Ligin ilk yarısında oynana maçı K.Kaymaklı 1-0 kazanmıştı. GAÜ Çetinkaya rövanşı almak isteyecek.
 Galip gelen takım kendi hanesine sadece bir galibiyet daha yazacak. Geride kalan haftalarda ligden fazla kupayı düşünecek iki takım için lig maçları kupa adına iyi bir taktik maçı olacak. Belki de kupa için bazı oyuncularını da oynatmayabilirler. Lefkoşa derbisinin hakemi Mehmet Sezener.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474