banner564

Gözler zirvedekilerde

Gözler zirvedekilerde
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
 Süper Lig’de ilk 4 hafta geride kalırken dikkat çeken olaylardan biri de her sene bu haftalarda yaşadığımız teknik adam değişiklikleri oldu. Önümüzdeki haftalarda belki de bu sayı artacak. Zaten ilk kurbanlar onlar oluyor.
  Bir diğer dikkat çeken konu ise 4 maçı da kazanan hiçbir takımın olmaması. Şampiyonluk parolası ile yola çıkan bazı takımlarımızın sezon başı olmasın rağmen bu hedefleri ile orantılı olmadıklarını gördük. K.Kaymaklı, M.Türk Gücü ve GAÜ Çetinkaya gibi takımlar beklenenin çok uzağında. 
  Bu hafta sonu yine bir birinden önemli maçlar oynanacak. Hepsi de final gibi maçlar olacak. Özellikle zirve mücadelesi veren takımların maçları çok zor geçecek.
  Bugün ve yarın oynanacak maçların tümü de 14.30’da başlayacak. 

K.Kaymaklı-Binatlı (Ev sahibinin kaybı ses getirebilir)
  K.Kaymaklı geride kalan 4 haftada sadece kendi evinde oynadığı 2 maçı kazandı. Deplasmanlardan kötü sonuçlarla döndü. Bu hafta kendi evinde iyi bir kadroya sahip Binatlı ile oynayacak. Yabancı oyuncu sıkıntısını en fazla hisseden takımlardan biri olmalarına rağmen kendi evinde oynayacağı maçı kazanabilecek kadrosu da vardır.
  Binatlı, GAÜ Çetinkaya karşısında aldığı galibiyetle dikkat çekmişti. Ancak bir hafta sonra kendi evinde M.A. Yeşilova ile berabere kalarak herkesi yanılttı. Bunun telafisi için çalışacak. Fakat rakibi için maçın ne kadar önem taşıdığını çok iyi hesaplamalıdır. İnanırlarsa başarabilirler.

Baf Ülkü Yurdu-T.Ocağı (BÜY’ün hedef maçı)
  Ligde son sırada 1 puanla yer alan Baf Ülkü Yurdu, önümüzdeki haftalara nasıl bakacağını belirleyebilecek maçlardan birine çıkacak. Kendisi gibi iyi olmayan rakibi karşısında ev sahibi avantajını kullanarak mutlak galip gelmelidir. Yoksa işleri çok daha zor olacak. Zaman zaman iyi oynamasa da goller atan bir takım. 
  T.Ocağı evinde oynadığı son G.Birliği maçında çok kötü bir oyun sergileyerek mağlup oldu. Neredeyse yedek kulübesi olmayan T.Ocağı’nın rakibi karşısında galibiyet dışında alacağı skor onlara fazlasıyla rahatsızlık verecebilir. Galip gelmek isterse G.Birliği karşısındaki kötü oyununu sergilememelidir.

Ozanköy-G.Gücü (Galibiyetten de öte bir maç)
  Uzun zaman sonra Süper Lig’e dönen Ozanköy ligde henüz galibiyeti olmayan takımlardan. Son maçta kendi evinde Doğan Türk Birliği karşısında 10 kişi kalmasına rağmen öne de geçti,  ancak bu fırsatı değerlendiremedi. Aldığı 2 puanı da sadece kendi evinde aldı. D.T.Birliği maçındaki oyununu ortaya koyarsa kazanmaması için bir neden yok.
  G.Gücü rakibine oranla puansal olarak daha iyi durumda. Kadrosu zaten kısıtlı olan G.Gücü’nde yabancı oyuncunun ayrılması da ayrı bir sıkıntı yarattı. Son maçta M.T.Gücü karşısında tıpkı rakibi gibi öne geçmesine rağmen üstünli. Ozanköy karşısında alacağı puan veya puanlar onlar için galibiyetten de önemlidir.  

Merit Alsancak Yeşilova-Yalova (Üç ihtimalli bir maç)
  M.A. Yeşilova mağlup olmayan ender takımlardan biri olmasına rağmen ligde teknik adam değişikliğine giden ilk takım oldu. Yeni bir teknik adamla Yalova karşısına çıkacaklar. Ligin henüz daha başında olmamıza rağmen böyle çalkantılı günler yaşaması onlara pahalıya mal olabilir. Kendi evinde oynayacağı Yalova maçı beklediğinden çok daha zor geçecek.
 Yalova cezalı maçlardan birini daha Girne’de oynayarak GAÜ Çetinkaya karşısında farklı bir galibiyet aldı. Her geçen gün daha iyi olan Yalova bu galibiyete takılı kalırsa beklemediği bir sonuçla evine dönebilir. Saha dezavantajını ortadan kaldırmak için böyle maçları kazanmak zorunda. 

GAÜ Çetinkaya-Yenicami (Favorisi yok)
  Bir tarafta lider durumda ve morali yerinde Yenicami, diğer tarafta son iki maçta aldığı farklı mağlubiyetlerle son derece moralsiz GAÜ Çetinkaya. Yenicami kazanıp rakibinden uzaklaşmak istiyor. Rakibinin son 2 maçına bakıp oynarlarsa maç sonunda rakibi ile yer değiştirebilirler. Günden güne daha iyi olan Yenicami’nin en zor maçı olacak.
  GAÜ Çetinkaya arka arkaya aldığı çok kötü sonuçlardan sonra bu maçı da kaybetmek istemiyor. Çünkü kaybederse farklı sesleri de beraberinde getirebilir. Böyle maçlara daha iyi hazırlanan ve önemini çok daha iyi bilen bir takım. Yenicami karşısında son 2 maçtaki hataları da yapmamalıdır, yoksa kazanması çok zor.

Lefke-Cihangir (Karadağ zor deplasman)
  Hafta sonunda oynadığı Yenicami karşısındaki oyununu Cihangir karşısında da sergilerse maç sonunda hiçbir mazareti olamaz. Özellikle dafanstaki hatalarını düzeltmek zorunda. Sakatların da takıma katılması ile daha iyi bir Lefke izleyebiliriz. Ancak karşılarında çok iyi bir Cihangir bulacaklarını da unutmamalıdırlar.
  Cihangir takımı haftalar ilerledikçe çok daha iyi olduğunu gösterdi. Deplasmanda oynayacağı maça da mutlak galibiyet için gidecekler. Rakibinin son maçtaki oyununa aldanmamalı. Böyle maçlar sonrası takımlar çok daha farklı oynarlar. Yine de puan veya puanlar alabileceği maçlardan biri.

G.Birliği-Mağusa Türk Gücü (Gitmek mi zor, kalmak mı ?)
  Zirve mücadelesinden uzaklaşmak istemeyen G.Birliği, son maçta T.Ocağı karşısındaki oyunu ve mücadelesi ile bunu gösterdi. Evinde oynayacağı maç bugüne kadar oynadığı maçların en zoru olacak. Çünkü rakibi için hayati önem taşıyan bir maç. Kendi oyununu oynarsa kazanabilir.
  M.T.Gücü için belki de sezona bedel olacak bir maç. Kazanmaktan başka bir sonuç onlara yaramıyor. Puan farkının açılmaması ve daha yukarılara çıkmak istiyorsa mutlak kazanmalı. İyi bir kadrosu olmasına rağmen beklenen sonuçları alamıyor. Alınacak bir galibiyet onlara ilaç gibi gelecek. Olası mağlubiyet M.T.Gücü’nü çok şeye gebe bırakabilir.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2017, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474