banner564

‘Aşırı sürat ve dikkatsizlik’

Bir kişinin ölümüne neden olan Gizem Galipoğluları mahkemeye çıkarıldı, polis tüyler ürpertici olayı anlattı

‘Aşırı sürat ve dikkatsizlik’
banner598
Teoman TURAN
Başkent Lefkoşa’nın Yenişehir bölgesinde önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen ve 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Abdul Rahman Murad’ın ölümüyle sonuçlanan feci kazaya sebep olmakla suçlanan Gizem Galipoğluları dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Galipoğluları’nın, aşırı süratli şekilde Mercedes marka aracı ile ilerlediği esnada direksiyon hakimiyetini kaybederek refüj üzerinde karşıya geçmek için bekleyen 4 kişiye çarparak birinin ölümüne sebep olduğu iddia edildi.
Polis Müfettiş Muavini Mustafa Berksan, Yenişehir’de meydana gelen feci kazayla ilgili soruşturma hakkındaki mahkemeye şahadet verdi.

“Süratli ve dikkatsizdi…”
Berksan, zanlı Gizem Galipoğluları’nın 20 Ekim tarihinde, saat 18.30 sıralarında Lefkoşa-Yenişehir’de Atatürk Caddesi üzerinde, çift şeritli yolda sağ şerit içerisinde batı istikametine doğru aşırı süratli ve tehlikeli bir şekilde seyrettiği sırada yönetimindeki ME 766 plakalı Mercedes marka salon aracı ile trafik ışıklarını geçtiğinde, dikkatsizliği sonucu direksiyon hakimiyetini kaybedip yolu ikiye ayıran orta refüj üzerine çıkarak kontrolsüz bir şekilde ilerleyip o esnada yolu yaya olarak geçmek için orta refüj üzerinde beklemekte olan Maen Al Soboh, Khaled Dayate, Abdul Rahman Murad ve Rami Abualhayjaa’ya aracının sağ ön kısmı ile çarptığını söyledi. 

Murad, yolda yaşama veda etti
Berksan, çarpmasının etkisi ile savrulan Abdul Rahman Murad’ın, ışıklarda park halinde arka arkaya duran Selçuk Yazıcı, Emanuel Nkwiti ve Ahmet Şimşek yönetimindeki KB 859 plakalı araçların ön kısımlarına çarpa çarpa son olarak yere düştüğünü söyledi. Polis, ağır şekilde yaralanan Abdul Rahman Murad’ın kaza sonucu aldığı yaralara dayanamayarak ambulans ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine sevk edildiği sırada yaşamını yitirdiğini belirtti.

3 gün tutuklu kalacak
Polis, kazada hafif şekilde yaralanan Maen Al Soboh’un kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi acil serviste yapılan tedavisine müteakip taburcu olduğunu diğer yaya Rami Abualhayjaa’nın ise acil serviste müşahede altına alındığını söyledi.
Polis Müfettiş Muavini Mustafa Berksan, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlının ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2017, 12:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ergün onalt
Ergün onalt - 6 yıl Önce

Onalt on yıl ehliyet alınsın beş yıl hapis

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473