banner564

Günsel: KKTC'nin sesini duyurabildik

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın şampiyonluğu ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirildi

Günsel: KKTC'nin sesini duyurabildik
banner598
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) temsilcisinin Türkiye Kupası ve FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nın ardından Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde de şampiyonluğa ulaşmasıyla ilgili Maslak Spine Tower'da basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel ile takımın Baş Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu katıldı. Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, ambargo altındaki KKTC'nin sesini duyurabilme şansı yakaladıklarını söyledi.

“İnandık ve kazandık”
Elde ettikleri başarıda oyuncular, teknik ekip ve yönetim halinde aile olmalarının etkisine değinen Eyigüngör, "Bu sezon 3 kulvarda yarışacağımızı biliyorduk. Ona göre bir kadro kurduk. Sezon başından beri kızlarımız, teknik ekip, yöneticiler ile bir aile olduk. Üç kupa hedefini koyduk. Şampiyon olacağımıza inanıyorduk. Üç kupayı KKTC'nin yıldızı olan 30 bin öğrencisi, bin 450 lisanslı sporcusu bulunan Yakın Doğu Üniversitesi'ne kazandırdılar. Bu büyük başarıları getirdikleri için kızlarımın alnından öpüyorum. 

"Sesimizi duyurabildik”
Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, ambargo altındaki KKTC'nin sesini duyurabilme şansı yakaladıklarını söyledi. Türkiye Ligi'nde mücadele ederek Avrupa kupalarına katılabildiklerini hatırlatan Günsel, "KKTC takımı olarak buralarda oynayabilmek, sesimizi duyurabilme şansı veren anavatanımıza, Türkiyemize teşekkür ediyorum. Federasyonumuza, Gençlik ve Spor Bakanlığına tekrar tekrar teşekkür etmeyi borç biliyorum." diye konuştu. Temel amaçlarının maçlarını KKTC'de oynayabilmek olduğunu vurgulayan İrfan Günsel, "Temel amacımız KKTC'de oynayabilmek. Orada maçlar için spor salonu inşa ettik. Türkiyemizde tesisleşmek, bizi temel amacımızdan uzaklaştırır. İlk günden beri, maçlarımızı Lefkoşa'da oynamak için mücadele veriyoruz. İlk gün yeni kurulmuş bir kulüp olarak, bugün 3 kupa sahibi bir kulüp olarak veriyoruz. Bu, bugün veya yarın olmayabilir ama istemekten vazgeçersek hiçbir zaman olmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.  

"Kısa zamanda çok büyük işler başardık”
Yakın Doğu Üniversitesi'nin Baş Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu ise kısa zamanda büyük işler başardıklarını dile getirdi. Elde ettikleri başarıyı KKTC'ye gittiklerinde daha iyi anladıklarını belirten Kalaycıoğlu, "Yakın Doğu Üniversitesi olarak kısa zamanda çok büyük işler başardık. Bu kadar kısa sürede böyle büyük bir başarı, az görülür bir örnek. Kıbrıs halkının duygularını FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nı kazandığımızda ve adamıza getirdiğimizde çok iyi anladık. Çok duygulandık ve mutluluğumuz daha da arttı. Onlara bu mutluluğu yaşattığımız için gurur duyuyorum." diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473