banner564

Hadi hayırlısı

Uzun bir aradan sonra 2015-2016 futbol sezonu bugün ve yarın oynanacak maçlarla başlıyor.

Hadi hayırlısı
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
 Bu sezon yapılan değişiklik sonrasında play-out olmayacak ve son iki sırada yer alan takımlar bir alt lige düşecek. 
Süper Lig’e Türk Ocağı, Binatlı ve Değirmenlik yeni katılan takımlar oldular. Değirmenlik ilk kez en üst ligde mücadele etme şansını yakaladı. Takımlarımızdan 5 tanesi yeni teknik adamlarla sezona başlarken 9 tanesi teknik adam değişikliğine gitmedi. Ancak Yeniboğaziçi, Bostancı Bağcıl, Çetinkaya ve Binatlı hazırlık döneminde teknik adamlarında değişiklikler yaptılar. 26 Eylül Cumartesi günü Cihangir-Yenicami, Bostancı Bağcıl-Lefke, Yeniboğaziçi-Doğan Türk Birliği ve Küçük Kaymaklı-Mağusa Türk Gücü maçları oynanacak. 27 Eylül Pazar günü ise Türk Ocağı-Mormenekşe, Gençlerbirliği-Binatlı ve Çetinkaya-Değirmenlik maçları var.
Küçük Kaymaklı-Mağusa Türk Gücü maçı bugün yapılacak olan ralli yarışı nedeniyle saat 15.30’da, diğer maçlar ise saat 16.00’da başlayacak.

Son şampiyonun zor maçı
Cihangir-Yenicami
Cihangir kendi sahasında oturmuş ve deneyimli kadrosu ile her takımın çekinerek gittiği bir deplasman. Lige galibiyetle başlamak isteyen Cihangir son şampiyon Yenicami karşısında kolay olmasa da galibiyetle sahadan ayrılmak isteyecek. Bunu başarabilecek güçleri de var. Yenicami’de birçok futbolcunun ayrılmasına rağmen Süper kupayı kazanması onların lige moralli girmesini sağlayacak. Ligin en zor deplasmanlarından birine gidecek. Cezalı futbolcularının olması onlar adına hiç de iyi olmadı. Bunun sıkıntısını yaşayacaklar. Cihangir Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Fehim Dayı.

Komşuların düellosu
B.Bağcıl-Lefke
Her iki takım da teknik adamlarında değişiklikler yaparak bu sezona başladılar. B.Bağcıl sezon hazırlıklarına başladığı teknik adamda değişiklik yaparak lige giriyor. Yardımcı antrenörleriyle maça çıkacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi yine kadro sıkıntısı ile maçlara başlıyor. Bu da onlar adına büyük sıkıntılar yaşatacak. Lige kötü başlamamak için çok zor geçecek bir maça çıkacaklar. Lefke golcüsü Kasım’ı kaybetmesine rağmen yine de iyi bir takım görüntüsü verdi. Takımda çok iyi gençler var. Rakibine oranla daha oturmuş ve ne yaptığını daha iyi bilen bir takım durumunda. Geniş kadrosu ile rakibinin zaaflarından faydalanmak isteyecek. Yine de üç ihtimalli bir maç. Bostancı Yakup Özorun Stadı’nda oynanacak maçı Serhan Şimşek yönetecek.

İlginç bir maç olacak
Yeniboğaziçi-Doğan Türk Birliği
 Bir tarafta sezon hazırlıklarına hiç de iyi başlamayan, teknik adam konusunda değişiklik yapan, sezonu geç açan Y.Boğaziçi. Diğer tarafta genç ve dinamik kadrosuna ligimizin en deneyimli oyuncularını katan ve sezon öncesi en büyük şampiyon adayı diye gösterilen D.Türk Birliği. 
 Sporseverlerin belki de çok gol göreceği bir maç olacak. Y.Boğaziçi her şeye rağmen kaybetmek istemeyecek. D.Türk Birliği de onlar için yapılan övgüleri boşa çıkarmamak için galibiyet arayacak. Ancak ilk maçlarının her türlü sonuca açık olduğu da unutulmamalıdır. Y.Boğaziçi Osman Mehmet Ergün Stadı’nda oynanacak maçta Osman Özpaşa düdük çalacak.

Güçler dengesini kim bozacak
K.Kaymaklı-Mağusa Türk Gücü
Güç dengesinin olduğu maçlardan biri. Her sezona şampiyonluk parolası ile başlayan K.Kaymaklı kadrosunu koruyan ve daha iyi durumda olan rakibi karşısında işi hiç de kolay olmayacak. Takıma dönen Mustafa ile biraz daha güçlense de bir türlü taraftarlarını memnun edemiyorlar. Sezonun ilk maçını kazanıp lige iyi girmek isteyecekler. Çünkü mağlubiyet onları fazla yıpratabilir. M.Türk Gücü biten sezondan daha iyi durumda. Rakibinden puan veya puanlar alabilir. Sezona puanla girip ilerleyen haftalara daha umutlu bakmak isteyecekler. Zor geçecek maçlardan biri. İzlemeye gelecek sporseverlerin iyi bir maç izleyeceklerine inanıyoruz. Şht. Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Mehmet Malek. 

Her türlü sonuca açık
Türk Ocağı-Mormenekşe
Lige yeni çıkan ve yaptığı transferlerle dikkat çeken Türk Ocağı’nda takımla birlikte taraftarları da heyecanlı bir bekleyiş içinde. Kendi sahalarındaki maçta taraftarları gerekli desteği verirse kazanma şansları artar. Kötü başlarlarsa sonrası daha zor olacak. Ancak karşılarındaki takımın da kim olduğunu unutmamalıdırlar. Mormenekşe biten sezonun en başarılı takımlarından biri. Ligde, kupalarda finaller oynamasına rağmen kazanamasa da sporseverlerin takdirini alan bir takım. Yabancı oyuncu konusundaki sıkıntısını atlatırsa sezona iyi bir sonuçla başlayabilir. İlk maçlar her zaman zor, ancak gol yollarında biraz becerikli olurlarsa istediklerini alabilirler. Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemi Timur Ercan Bodi.
 
Ev sahibinin saha avantajı var
Gençler Birliği-Binatlı 
G.Birliği rakibine oranla çok daha deneyimli ve daha tecrübeli. Geçen sezondan farklı bir durumda ve daha güçlü bir kadroları var. Kendi sahasındaki maçı her ne pahasına olursa olsun kazanmak isteyecekler. Bunu başaracak kadroları da vardır. Maçın favorisi görünseler bile böyle maçlarda sıkıntılar yaşadıklarını unutmamalıdırlar. Binatlı teknik adamsız maça gidecek gibi. Her ne kadar ligi bilen bazı oyuncuları takıma katsalar da yeni bir takım ve süper lig için deneyimsiz bir kadroları var. Alabilecekleri tek puan bile onlar için altın değerinde olacak. Fakat hiç de kolay olmayacak. İskele Cumhuriyet Stadı’ndaki maçı Hakan Muhtaroğlu yönetecek.

Tecrübe farkı çok fazla
GAÜ Çetinkaya-Değirmenlik
Yaşadığı çalkantılara rağmen Süper ligde mücadele eden yeni ismi ile GAÜ Çetinkaya, sezona başladığı teknik adamda değişiklik yapsa bile deneyimli birini takımın başına getirerek erken toparlanmasını bildi. Tecrübeli bir takım oluşturdular. Rakipleri karşısında maçın favorisi olsalar da ilk maçlar çok farklı oynanır. Değirmenlik ilk kez en üst ligde oynayacak. Belki bu lig için fazla deneyimli futbolcuları yok, ancak böyle maçlar her zaman rakipleri korkutan maçlar olur. Çetinkaya’nın adından çekinmezlerse puan almamaları için hiçbir neden yok. Lige alışana kadar sıkıntılar yaşayacaklar. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçta Mehmet Sezener düdük çalacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474