banner564

Hedef büyüttüler

Yakın Doğu Üniversitesi(YDÜ) yüzücüleri KKTC ve yaş rekorlarıyla 2017 yılına damga vurdu

Hedef büyüttüler
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi Yüzme Takımı, 2017 yılında ülkemizde ve Türkiye’de düzenlenen şampiyonalarda başarılı sonuçlar elde ederek farklı kategorilerde 41 rekora imza attı.
Elde edilen başarılarla ilgili olarak Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Yrd.Doç. Dr. Hakan Atamtürk öncülüğünde RA25 Spor Salonunda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda yüzme antrenörleri Mehmet Gürcenk ve Ergüder Oyal ile yüzücüler hazır bulundu. 
Toplantıda, yüzücüler Doğukan Ulaç, Buğra Korahan, Mert Toto, Emre Ersoy, Cahit Bozatlı, Orhan Özyiğit, Beren Çakır, Hasan Hüseyin Çakır’ın 2017 yılında katıldıkları müsabakalarda elde ettikleri başarılar anlatıldı. Antrenörler tarafından yapılan antrenmanlar hakkında bilgiler verildi, yüzücüler duygularını paylaştı. 

Hakan Atamtürk: Gerek ülkemizde gerekse Türkiye’de yaş ve KKTC rekorları kırmak büyük mutluluk verici
Toplantının açılış konuşmasını yapan Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Atamtürk, 1997 yılında açılan Yakın Doğu Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzunda bugüne kadar büyük başarılara imza atan yüzücüler yetiştirdiklerini söyledi.
Yüzmenin diğer spor dallarına göre, ciddi emek gerektiren ve zorlu bir süreçten geçen bir branş olduğunu ifade eden Hakan Atamtürk, yüzücülerin haftanın yedi günü antrenman yaparak başarılara ulaştığını belirtti.
Yakın Doğu Üniversitesi yüzücülerinin farklı branşlarda uzun ve kısa kulvarlarda büyük başarılara imza attığını anlatan Atamtürk, “Gerek ülkemizde gerekse Türkiye’de katıldığımız şampiyonalarda elde ettiğimiz başarılar ve kırdığımız rekorlar mutluluk verici. Bu aynı zamanda sporcularımızı da motive ediyor. Ailelerinde gösterdiği özveri ile yüzücülerin disiplinli çalışmalar sonucunda elde ettikleri başarıların gelecek olan yüzücülere örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz” sözlerini kullandı.
Atamtürk sözlerinin sonunda, Yakın Doğu Üniversitesi olarak sporcularına maddi ve manevi gereken desteği vereceklerini vurguladı.

Sembolik bone hazırlandı
Müsabakalarda rekor kıran sporcular için rekor kırdıklarını gösteren özel bone hazırladıklarını da belirten Hakan Atamtürk, bonelerin rekortmen olarak isimlendirildiğini ve bundan sonraki yarışlarda sporcuların bu bonelerle yüzeceğini söyledi. 

Hedef Olimpiyatlar
Toplantıda söz alan sporcular da, yüzücüler olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını, severek başarıların peşinden koştuklarını, antrenörleri ve Yakın Doğu Üniversitesinin sunduğu imkanlarla daha nice başarılar elde edeceklerini dile getirdiler. Disiplinli çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren sporcular milli takıma girerek olimpiyatlara gitmek istediklerini belirttiler.
Konuşmaların ardından Yakın Doğu Üniversitesi yüzücülerinin 2017 yılında elde ettiği başarılar anlatıldı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473