banner564

Hedef şampiyon MTG

Mağusa Türk Gücü’nün yeni başkanı Bozkurt, her alanda kurumsallaşma için düğmeye bastı

Hedef şampiyon MTG
banner598
Mağusa Türk Gücü’nün yeni başkanı Koral Bozkurt, sona eren 2016- 2017 sezonunun ardından, gelecek planlarını yapmaya başladı. Bozkurt, zor bir dönemde görev üstlenirken, kötü günlerin geride kaldığı mesajı verdi. Sahada şampiyon bir MTG yaratmak için kolları sıvayan Bozkurt, kurumsallaşma anlamında da önemli bir mesafe kaydetti. Bugün atılan adımların, kısa sürede kendisini hissettireceğini anlatan Bozkurt MTG camiasına, “Şampiyonluklara hazır olun” mesajı verdi. MTG’nin futbolla özdeşleşmiş bir takım olduğuna dikkat çeken Bozkurt, bu yüzden de ilk hedefini “futbolda şampiyonluk” olarak açıkladı. Buna uygun teknik ekip ve transfer politikası izleyen MTG, yeni sezon öncesi adından en çok söz ettiren kulüp olmayı da başardı. 

“MTG Gazetesi” devrede
Bozkurt, kurumsallaşma adına yapmayı düşündükleri projelerin olduğunu ve bu projeleri de MTG gazetesi vasıtası ile tüm Mağusa halkına duyurulacağını söyledi.
Bozkurt, bu sayede, taraftar ve kulüp arasında güçlü bir bağ oluşacağını, aidiyetin, takım ruhunun gelişeceğini ve şeffaflığın esas alınacağını söyledi.  MTG Gazetesi aracılığı ile geçmişte büyük başarılar yakalayan ve geçmişten günümüze kadar uzanan MTG tarihi hakkında da bilgilendirmeler yapılacağını ifade eden Bozkurt, aylık ücretsiz dağıtılacak gazetemizin gelirinin kulübümüze fayda sağlayacağını söyledi. 

“Bu adanın en büyük camiası biziz”
MTG’nin Kıbrıs’ın en büyük camiasına sahip olduğunu söyleyen Bozkurt, geçmişteki başarıların bunun kanıtı olduğunu vurguladı. Amacın “Sürekli başarıya odaklanan ve zirvede bir MTG” yaratmak olduğunu ifade eden Koral Bozkurt, şöyle devam etti: “MTG’yi kişilerin servetine bağımlı halden kurtaracağız. Amacımız, sabit gelirleri ile kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir MTG. Yöneticiler, vizyonu ile takıma yön verebilir. Ancak, kişilere bağlı MTG, geçmişte ciddi sıkıntılar yaşadı. Buna bir son vereceğiz. Mağusa şehri hızla nüfusu artan, büyüyen bir kent. MTG de bu büyümeden payına düşeni almalıdır.” Bozkurt, bu vizyona ulaşmak için tüm Mağusalıların desteğine ihtiyaç duyduğunun altını çizdi. 

“Kurumsal bir MTG bırakacağız”
Kendilerinden sonra gelecek yönetime, takımı, içi boşaltılmış, 10 tane futbolcusu satılmış bir şekilde değil, sabit gelirleri olan, kurumsallaşmış bir yapı bırakmak istediğini anlatan Bozkurt devamla şunları söyledi:
“Hedeflerimize ulaşmak için güçlü bir kadroya ihtiyacımız var. Şu anda, MTG’nin elinde neredeyse futbolcu kalmadı. Yeniden, bir takım yaratmaya çalışıyoruz. 
Biz, bizden sonra gelecek yönetimlere bunu yapmayacağız. Bu nedenle, MTG’nin kurumsal olarak güçlü olması gerekiyor. Alt yapısı güçlü, adanın her tarafından gençlerin, formasını giymek istediği bir kulüp yaratacağız. Bunun için çalışmalara başladık.”

“Göreve geldiğimizde tüzükte değişiklik yapmaya başladık’’
Tüzüğün zorunlu olarak devlet tarafından verilen tarihlerde değişmesi gerektiğini söyleyen Bozkurt, göreve geldiğinde tüzük çalışmaları yapmaya başladıklarını belirtti. Tüzükte bazı şeylerin daha kurumsal olması için değişen maddelerin olduğunu söyleyen Bozkurt, takıma gelen sabit gelirin nasıl korunacağı, üyelerin bu takımı nasıl yöneteceği, belli aralıklarla mali genel kurulunun toplanması gerektiği ve toplanmaz ise suç işleneceği gibi yenilikler yapıldığını söyledi.

“Kulübün hafızası yok”
Tüzüğün dışında, görevi devraldıklarında geriye dönük hiç bir bilgi sahibi olmadıklarını, geçmiş yönetim kurulun yazılı hiç bir hesabı olmadığını, önceden MTG’nin her hangi bir karar defteri olmayan bir kulüp olduğunu söyleyen Bozkurt, hızla bu eksikliklerin giderildiğini anlattı. 

“Mali yönden şeffaf ve denetlenebilir bir yönetim”
Kulübü “135 bin TL” ile devraldıklarını ancak sonrasında birçok borçla yüzleştiklerini söyleyen Bozkurt, bizim amacımız mali yönden denetlenebilir, şeffaf ve hesap verebilen bir yönetim oluşturmak. Bunların tamamını sağlayacağız” dedi. Bozkurt, “tüm bunları etap etap hayata geçirip, MTG gazetesini aracılığıyla camiamızla paylaşacağız” şeklinde konuştu.

“Benim için en onurlu koltuk”
Gününün yüzde 60’ını hatta bazı günler daha da fazlasını MTG’ye ayırdığını söyleyen Bozkurt, “MTG başkanlığı hayalimdi. Benim için hayatımda gelebileceğim en onurlu koltuk, MTG başkanlık koltuğudur” dedi. Vaktinin olduğu sürece MTG’ye hizmet vereceğini belirten Bozkurt, sadece sahada alınan başarıyı değil, kurumsal başarıyı da önemsediklerini ifade etti. Bozkurt, “Sahadaki başarı için kurumsal anlamda MTG’yi bitirmeyeceğiz. İkisi aynı paralelde gelişecek” ifadesini kullandı.

“Beş yıllık planımızı yaptık”
Birçok projeleri olduğunu ve “beş yıllık bir plan hazırlandığını” anlatan Bozkurt, yönetimdeki ekibinin de camia için her birinin ayrı bir değer olduğunu söyledi. Yönetimde “iyi bir takım oluşturduklarının” altını çizen MTG Başkanı Bozkurt, şimdi alt yapıdan, en yukarıya kadar bir yapılanma içerisinde olunduklarını belirtti. 

“Tesisleşme en büyük hedefimiz”
Amacın düzgün bireyler yetiştirmek ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirmek olduğunu söyleyen Bozkurt, tüm Mağusalıların MTG’ye sahip çıkmasını istedi. “Hep beraber bu camiaya sahip çıkarsak ancak başarıyı yakalayabiliriz” ifadesini kullanan Bozkurt, “Büyüklerimizden aldığımız bu güçlü ve mazisi başarılarla dolu camiayı, emin bir şekilde geleceğe taşıyacağız” dedi. Bozkurt, tesisleşmeye de ciddi önem verileceğinin altını çizerek, “MTG camiası rahat olsun. MTG Gazetesi, aracılığı ile ben ve ekibim her aşamada camiamızı bilgilendireceğiz. Hepimizin gurur duyacağı, tesisleşmeye önem veren, alt yapıya önem veren, alt yapıdan çıkardığı yıldızlarla gurur duyan bir camia için herkes hazır olsun” mesajını verdi. Bozkurt, “son olarak da bu onurlu yolda benimle birlikte yürüyen tüm MTG Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2017, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474