banner564

Hedefimiz gençleri kazanmak

Ülkemizin başarılı sporcularından Simay Kanan hedeflerinin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu söyledi

Hedefimiz gençleri kazanmak
banner598
Süleyman REBGE
Ülkemizin yetiştirdiği başarılı voleybolculardan Simay Kanan, Vakıflar Spor Kulübü ve Bayan Voleybol Takımı olarak hedeflerini Diyalog’a anlattı. Kanan öncelikli hedeflerinin gençleri voleybola kazandırmak olduğunu söyledi.

 “Gençlere yatırım yapmak önceliğimiz”
Vakıflar Spor Kulübü’nün Bayan Voleybol takımı oyuncularından Simay Kanan, Vakıflar Bayan Voleybol Takımı olarak bu sezon kadrolarını yenilediklerini ve takıma bir çok genç oyuncu katıldığını söyledi. Takımda transfer çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Simay amaçlarının gençleri de aralarına katıp ileriki senelere yatırım yapmak olduğunu söylerken sözlerini şu şekilde sürdürdü: ”Kadromuzu bu sezon yeniledik. Ligde hedefimiz iyi bir konumda tamamlamak ve gençleri aramıza katarak ileriki senelerin takımını oluşturmak. Gençlerin voleybola ilgisini artırıp bu spor ile kaynaştırmak. Biz Vakıflar Spor Kulübü olarak çok eski bir kulübüz ve hedefimiz gençlere yatırım yapıp onları kötü alışkanlıklardan uzak tutup spor ve voleybol sevgisini aşılamaktır.”

“Altyapı çok önemli”
Ülkemiz voleybolu hakkında da kişisel görüşlerini aktaran Simay “Bir spor bilimci olarak ülkemizde voleybol sporunda maddi imkanlar son derece kısıtlı olduğundan dolayı geri kaldığımızı düşünüyorum. Bu durumu gerek belediyeler gerekse devlet kurumlarının düzenleyeceği turnuvalar veya çeşitli projelerle destekleyip çocuklara voleybol sevgisi altyapıdan aşılanması gerekir. Spor sevgisi küçüklükten aşılanır örneğin benim çocukluğum sahalarda geçti ve sporu o yaşlardan itibaren sevmeye başladım, düzenlenecek bu turnuvalar ile çocuklara küçük yaşlarda aşılanır ise altyapıdan oyuncular gelecek ve ülkemizde bu sporun devamı sağlanacaktır.”

“Bu sporu zevk aldığım sürece yapmak istiyorum”
Simay kişisel voleybol kariyeri hakkında da konuşurken kendi isminin Türkiye’de oynayan ünlü bir voleybolcudan geldiğini ve ailesinden gelen bir voleybol sevgisi olduğu söyledi. Küçük yaşlardan itibaren kendinden büyükleri izleyerek adeta salonlarda büyüdüğünü aktaran Kanan voleybolda en çok 4 numara pozisyonunda oynamayı sevdiğini söyledi. Simay Kanan son olarak bu sporu zevk aldığı sürece devam etmek istediğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2016, 07:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473