banner564

“Karardan vazgeçilmeli”

YKP, Güzelyurt-Lefke yolunun tamamlanmadan açılması durumunda kazalara davetiye çıkarılacağını bildirdi

“Karardan vazgeçilmeli”
banner598
Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün Güzelyurt-Lefke yolunun trafiğe 15 Kasım tarihinde açılacağını duyurmasının, trafikte ciddi mal ve can kayıplarına neden olan kazalar yaşanırken, hâlâ bir şeylerin öğrenilmediğini gösterdiğini savunarak bu karardan vaz geçilmesi çağrısı yaptı.
YKP, kavşakları ve çemberleri yeteri kadar aydınlatılmadan, yol güvenliği tamam olmadan, banketleri ve refüjlerinde çalışmalar devam ederken yeni Güzelyurt-Lefke yolunun trafiğe açılması başka ölümlü trafik kazalarına davetiye çıkaracağını savunarak bundan ciddi kaygı duyduğunu belirtti.
YKP Yürütme Kurulu yaptığı açıklamada, Lefkoşa-Güzelyurt yolunun geçmiş yıllarda tam anlamıyla tamamlanmadan açıldığını ve bir sürü kaza yaşandığını anımsatarak, bu güzergahtaki yol güvenliğinin de hâlâ tartışmalı olduğunu kaydetti.
Bölgede yaşanan trafik kazalarına değinilen açıklamada, trafiğin ciddi bir sorun olduğu, kazaların hızla arttığı belirtilerek, “trafiğin milli şovlara dönüştürülemeyecek kadar ciddi konu olduğu” ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2016, 06:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473