banner564

Hedefleri aynı

Hedefleri aynı
banner598

 Abdullah ZAİFOĞLU

K.Pet Süper Ligde son haftalara girilirken mücadele gücü çok daha yüksek maçlar izlenmeye başlandı.  Lider Yenicami’nin hafta sonu ligin son sırasında yer alan Ozanköy karşısında kaybettiği puanlardan sonra takipçilerinin umutları daha da arttı.
  Yenicami, Doğan Türk Birliği’nin T.Ocağı’na mağlup olması ile puan farkını 7’ye çıkarma şansını yakaladı. GAÜ Çetinkaya’nın da umutları yeniden yeşerdi.
  Ligde kalma mücadelesi veren takımlar arasındaki mücadelede çok çetin geçmeye balandı. Yalova-Y.Boğaziçi arasında oynanan ve berabere biten maç sonrası alt sıralardaki puan durumu da çok yakın oldu. Birçok takım ligin bitimine 6 hafta kalmasına rağmen play-out tehlikesini atlatmış değildir.
Maç saatlerinde yapılan değişiklik sonrasında gece maçları saat 19.00’da, gündüz maçları ise 16.00’da oynanacak.

Y.Boğaziçi-Yenicami:(İki takım da puan kaybı istemiyor)    
  Y.Boğaziçi hafta sonunda galip gelememesine rağmen rakibi Yalova’ya kaybetmeyerek play-out umutlarını taze tutmayı başardı. Kendi evinde lider Yenicami ile çok zor bir maça çıkacak. Kazanırsa ilerleyen haftalar için çok daha fazla umutlanacak. Kaybederse diğer rakiplerinin de kaybetmesini bekleyecek.
  Yenicami haftalardır kazanamıyor. Ozanköy karısında yaşadığı puan kayıplarını çok arayabilirler. Ancak en yakın rakibinin haftayı puansız kapaması ile puan farkını 7 yapma şansını yakaladı. Bu deplasmanda tekrar kayıp yaşamak istemiyor. Yaşadığı taktirde şampiyonluk yolunda kendi kendini zora sokacak. Rakibine göre kazanma şansı çok daha fazla. Ancak maçlar sahada kazanılır.  

K.Kaymaklı-Mağusa Türk Gücü:(Ligi değil kupayı düşünecekler)
  Ligde rahat bir durumda olan K.Kaymaklı konuk edeceği rakibi karşısında almak istediği galibiyet kadar hafta arası oynayacağı kupa maçını düşünmekte. Kupa öncesi kadroda herhangi bir kayıp istemiyor. Bu nedenle farklı bir kadro ile de maça çıkabilir.
  Mağusa Türk Gücü rakibine oranla ligde hiç de rahat bir durumda değil. Kupayı ne kadar çok istese de mutlaka lig adına da puanlar almak zorundadır. Kazanamaması halinde daha zor durumlara düşebilirler. Kupa yolunda onlar da bu maça farklı karo ile çıkabilirler. Ancak ligin daha önemli olduğu da iyi bilinmeli.

  Ozanköy-Cihangir:(Ev sahibi şansını zorlamak istiyor)
  Ozanköu son 3 haftada aldığı puanlarla dikkat çeken bir takım. Özellikle son maçta lider Yenicami karısında aldığı puanın değeri çok fazla. Kendi evinde kazanmaya da başladılar. Kendileri gibi li adına zor günler geçiren Cihangir karşısında galip gelirlerse alt sıralar tamamen karışmış olacak.
  Cihangir kupadaki başarısını lig maçlarında gösteremiyor. Özellikle kendi evindeki lig maçlarında çok kötü bir performans sergilemektedir. Deplasmanlarda daha başarılı olan Cihangir bu maçtan puansız dönerse ligde çok zor günler yaşayabilir.  

Merit Alsancak Yeşilova-G.Birliği:(Ev sahibi rakibini küçümsememeli)
  Yeşilova son haftaların başarılı takımlarından biri. Arka arkaya aldığı galibiyetlerle belki de ligin en rahat takımı durumunda. Rakibinin bulunduğu duruma bakmadan oynamalıdır. Her ne kadar da favori görünse de böyle maçlar en zor maçlardır. Kazanma şansı rakibine göre çok fazla.
  G.Birliği ikinci devrenin başarısız takımlarından. Hafta sonunda yaşadığı teknik adam değişikliği sonrası yeni bir teknik adamla maça çıkacak. Böyle değişikliklerin takımlara olumlu yansıdığı gibi tam tersi de yaşanabilmektedir. Kaybederlerse bundan sonraki haftalar onlar için kapkara geçebilir.  

 Lefke-G.Gücü:(Karadağ’dan çıkmak biraz zor olacak)
  Lefke de son haftaların başarılı takımlarından. Hafta sonunda deplasmanda aldığı galibiyetle 33 yapmasına rağmen henüz kurtuldum diyemiyor. Bu maçtan alacağı bir galibiyet onları fazlası ile rahatlatacak. Ancak rakiplerinin deplasmanlarda daha iyi oynadığı da unutulmamalıdır.
G.Gücü için bu maç hedef maçlarından biri olacak. Zor deplasmandan mutlaka puan çıkarmalıdır. Kazanırsa çok değerli bir galibiyet alacak. Kaybetmesi ve rakiplerinin de kazanması halinde çok zor günler onları bekleyecek. 

GAÜ Çetinkaya-Baf Ülkü Yurdu:(Kazanmak zorundalar)
  Lidele olan puan farkını kapatabilmek için kazanmak zorunda. Sadece kazanmak da yetmiyor liderin de kaybetmesi lazım. Lig sonuna kadar kaybetmemek ve igi en iyi yerde bitirebilmek ve olası şansını da devam ettirebilmek için bundan sonraki maçlarn hiç birini  kaybetmemelidir. 
Baf Ülkü Yurdu kötü bir dönem geçiriyor. Arka arkaya mağlubiyetler alarak bir anda kurtulabileceğini sandığı play-outtan uzaklaşamadı. Puanına rağmen kaybetmesi hiç de rahat değildir. Bu nedenle zor geçecek deplasmandan en aından puanla dönmek zorundadır. 

Binatlı-Yalova:(Komşular kayıp istemiyor)
  Binatlı kaybettiği puanlara şimdi çok daha fazla yanıyor. Son haftalardaki galibiyetleri ile de birçok söyleme de cevap veriyor. Kazanmak ve ligi en iyi yerde bitirmek istiyorlar. Rakipleri ile olan puan farkını kapatabilecek güçleri de var. İki komu takımın mücadelesinde favorinin olmadığı da iyi bilinmeli.
  Yalova çok kötü haftalar yaşamaktadır. Son oynadığı Y.Boğaziçi karşısında galibiyete ulaşamaması onlara büyük bir avanta kaybettirdi. Kazasa en azından play-out potasında kalabilme şansını çok daha fazla artıracaktı. Şimdi kazanmaktan başka çaresi yok. Kaybeder ve rakipleri kazanırsa onları çok ama çok zor günle bekliyor.    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473