banner564

Hentbolda kadınlar ligi başladı

Hentbolda kadınlar ligi başladı
banner598
KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen 2017-2018 Sezonu Büyükler Hentbol Ligi’ne dün akşam oynanan bir büyük kadın ve iki büyük erkek olmak üzere üç karşılaşma ile devam edildi. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmalarda büyük kadınlarda Esentepe YDÜ’yü, büyük erkeklerde de UKÜ YDÜ’yü mağlup ederken, Gazimağusa Lala Mustafa Paşa Spor Salonu’nda oynanan büyük erkekler karşılaşmasında DAÜ Gençlik Gücü’nü yenerek sezona galibiyetle başladılar.

Kadınlarda ilk maç Esentepe’nin
Atatürk Spor Salonu’nda oynanan gecenin ilk karşılaşmasında YDÜ ile Esentepe kadın takımları karşı karşıya geldiler. Oyuna hızlı başlayan Esentepe henüz maçın ilk dakikalarında YDÜ karşısında 4 gollü üstünlük yakaladı. YDÜ zaman zaman aradaki farkı kapatsa da gelişen birçok atakta topu direklere nişanlaması YDÜ’nün rakibini yakalama şansını ortadan kaldırdı ve ilk yarı Esentepe’nin 17-12 üstünlüğünde tamamlandı.
İkinci yarıya iyi başlayan yine Esentepe oldu ve aradaki farkı 7 gole kadar çıkardı. YDÜ bu farkı 4 gole kadar indirse de Esentepe rakibinin kendisini yakalamasına izin vermedi. Oyunun son 15 dakikasında aradaki farkı iyice açmaya başlayan Esentepe karşılaşmayı 39-29 kazanarak sezona iyi bir başlangıç yapmış oldu.
Esentepe’den Lena attığı 15 golle maçın en golcü oyuncusu olurken, Esentepe’nin üç yabancı oyuncusu 39 golün 30’una imza koydular.

Erkekler maçı UKÜ’nün
Atatürk Spor Salonu’nda gecenin ikinci karşılaşması YDÜ ile UKÜ erkek takımları arasında oynandı. İlk maçta olduğu gibi bu karşılaşmada da konuk takım UKÜ maçın henüz başında 6 gollü üstünlük elde etti. YDÜ rakibi UKÜ’nün iyi savunması karşısında gol bulmakta oldukça zorlandı ve ilk golünü maçın 9’uncu dakikasında buldu. UKÜ hem savunmada hem de hücumda etkili olduğu karşılaşmanın ilk yarısını 20-8 önde tamamladı. İkinci yarıda da UKÜ’nün baskılı oyunu devam etti ve aradaki fark 17 gole kadar çıktı. Ara iyice açılınca her iki takım da yedek oyuncularını oyuna sürdü. YDÜ farkı biraz kapatmayı başarsa da karşılaşma UKÜ’nün 38-25 üstünlüğünde sonuçlandı.
Karşılaşmada UKÜ’den Alp attığı 10 golle maçın en fazla gol atan oyuncusu oldu.

Mağusa’daki maç DAÜ’nün
Gecenin diğer bir karşılaşması Gazimağusa Lala Mustafa Paşa Spor Salonu’nda oynandı. DAÜ ile Gençlik Gücü erkek takımlarının karşı karşıya geldiği maçta DAÜ oyunun henüz başında 4 farklı bir skor avantajına ulaştı. Gençlik Gücü’nün farkı kapatma çabaları sonuç vermeyince ilk yarı 15-11 DAÜ’nün üstünlüğünde tamamlandı. İkinci yarıda da çekişme devam etti. Bu devrenin 15’inci dakikasında Gençlik Gücü aradaki farkı 2 gole düşürmeyi başarsa da DAÜ yine aradaki farkı açarak karşılaşmadan 30-24’lük galibiyetle ayrılmayı başardı.
Karşılaşmada DAÜ’den Özgün mavi kart cezasıyla oyun dışı kalırken, yine DAÜ’den Andrii attığı 10 golle gecenin en çok gol atan oyuncusu oldu ve galibiyete büyük katkı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474