banner564

Her maç  ateş gibi

Ligin tamamlanmasına 5 hafta kala Süper Lig’deki zirve ve düşme hattı karıştı

Her maç  ateş gibi
banner598

 Abdullah ZAİFOĞLU

Hafta sonu oynanacak 8 maç da neredeyse bıçak sırtı maçlar olacak. Hem zirveyi hem de kümede kalma mücadelesinde birbirlerini ilgilendiren maçlar oynanacak.
Liderlik yolunda haftalardır kazanamayan Yenicami, aradaki puan farkına rağmen hiç de rahat değil. Binatlı ile oynayacağı maç kendisi gibi rakiplerini de fazlası ile ilgilendiriyor.  
Yenicami kaybeder ve zirve mücadelesi veren takımlar kazanırsa şampiyonluk mücadelesi baştan başlayacak.
Aynı şekilde alt sıralardaki maçlarda, kümede kalma adına birçok takımı fazlası ile ilgilendiriyor. Alınacak her sonuç bir başka takımın sıralamadaki yerini bile değiştirebilir. Alınacak puanlardan fazla atılıp yenecek goller dahi sıralamada etkili olacak.

T.Ocağı-Ozanköy:(T.Ocağı’nın en zor maçı)
Hafta sonunda kazandığı derbi maçından sonra oynayacağı en zor maç olacak. Derbiye takılıp kalırsa başına işler açabilir. Kazanıp tehlikeli bölgeden tam olarak uzaklaşmış olmasa bile gelecek haftalar adına avantaj yakalamak isteyecek.
Ozanköy için tek şans kazanıp rakiplerinin olası puan kayıpları ile play-out oynama ihtimalini yakalamaktır. Kaybederse son sıradan kurtulma şansını mucizelere bırakacak gibi. Rakibinin moralli olması yanında nasıl olsa bu maçı kazanırım düşüncesinden yararlanabilir. 

G.Gücü-Yalova:(Her sonuç çıkabilir)
G.Gücü son oynadığı 2 maçı kaybederek kendini zora soktu. İyi durumda olmayan rakibi karşısında alacağı galibiyetle en azından son 2 sıraya düşmekten büyük bir ihtimalle kurtulmuş olacak. Diğer rakipleri ile puan farkının çok yakın olması onları fazlası ile tedirgin ediyor.
Yalova ligin ikinci yarısında oynadığı 10 maçta sadece 7 puan alabildi. Son 9 maçta ise 4 beraberlik aldı. Galibiyete hasret olan Yalova galip gelmek zorunda. Kazanamaz ve altında yer alan Y.Boğaziçi kazanırsa son 2 sıraya da düşebilir. Kazanıp rakiplerinin kaybetmesini beklemek zorunda.   

Baf Ülkü Yurdu-Merit Alsancak Yeşilova:(Artık kazanmak zorundadır)
Son 3 maçtır kazanamayan ev sahibinin, son 4 maçı kazanan rakibi karısında işi çok zor. Zaman zaman iyi oynamasına rağmen istediği sonuçları alamıyorlar. Kazanırlarsa rakiplerinin birbirleri ile oynamaları onlara büyük bir avantaj sağlayacak.
Merit Alsancak Yeşilova ilk yılında büyük bir başarı yakalamış durumda. Kazanma alışkanlığı olan Merit A.Yeşilova bu maçı kazanacak güce sahip bir takım. Herhangi bir korkusu olmaması onların maça konsantresini etkileyebilir. Ancak kendi oyunlarını oynarlarsa kazanma şansları fazla.

Lefke-GAÜ Çetinkaya:(Hedefleri için oynayacaklar)
Lefke son 3 maçı üst üste olmak üzere 6 maçta 5 galibiyet alarak dikkat çekti. Play-out korkusundan rakiplerine göre uzak görünmesine rağmen alacağı galibiyetle artık bunu düşünmek istemiyor. Zirveye yeniden ortak olan rakibi ile çok zor bir maç yapacak.
GAÜ Çetinkaya şampiyonluk yolunda umutlarını kaybettiği anda Yenicami’nin arka arkaya kaybettiği puanlarla bir anda kendini tekrar bu yarışın içinde buldu. Liderin oynayacağı zor maçı düşünerek mutlak kazanmak isteyecek. Kaybeder ve lider de kazanırsa artık uzaklara kalacak.

Mağusa Türk Gücü-Doğan Türk Birliği:(Hısardaki zor maç)
  Çok uzun yıllar sonra hafta arası oynanan kupa maçında turu geçerek finale kaldılar ve büyük bir moralle bu maça çıkacak. Play-out oynamamak için onlara bir galibiyet yetebilir. Yorgunluk onları bu maçta zora sokabilir. Böyle başarılı maçlar sonrası oynanan maçlar her zaman en zor olur.
  Doğan Türk Birliği son hafta hiç de beklemediği bir derbi maçını kaybederek büyük bir moral bozukluğu içinde. Az da olsa yakaladığı zirve şansını tamamen kaybetmemek için kazanmak zorundadır. Rakiplerinin olduğu gibi kendileri için de çok zor bir maç olacak. Kaybederse diğer maçların sonuçlarına göre umutlarını tamamen yitirebilir.

Cihangir-Y.Boğaziçi:(Artık kazanma zamanı)
Tarihinde ilk kez kupada final oynayacak olan Cihangir adeta bir tarih yazdı. Ancak kupadaki başarısını ligde gösteremiyor. Yerinde oynadığı son 4 maçta sadece 1 puan alabildi. Morali ve keyfi yerinde bir takım olarak bu maçı kazanma şansları çok fazla. Kazanırlarsa bu hafta adına rahatlamış olacaklar.
  Y.Boğaziçi çıkmayan candan ümit kesilmez diyerek son şanslarını kullanmak isteyecek. Liderden aldıkları puanın morali ile maça çıkacaklar. Kaybeder ve üzerindeki rakipleri de kazanırsa bundan sonraki haftalar onlar için çok daha sıkıntılı geçecek. İşleri gerçekten çok zor.

G.Birliği-K.Kaymaklı:(Ev sahibinin son şanslarından biri)
  G.Birliği ligin ikinci yarısındaki performansı ile ilk yarıyı aratan bir takım. Kadrosunda yaşanan kayıplar sonrasında kötü bir dönem geçiriyorlar. Son 10 maçta sadece 4 puan alabildiler. Rakibinin kupadan elenip tamamen hedefsiz kalması onların en büyük avantajı. Kazanırlarsa play-out için rahat bir nefes alacaklar.
  K.Kaymaklı bu sezon yaşadığı kötü günleri kazanacakları kupa ile unutturmak  istedi. Ancak yarı finalde kupaya veda ettiler. Ligde de hedefleri kalmadığı için tamamen hedefsiz kaldılar. Bu maça nasıl bir ruh hali ile çıkacakları da merak konusu. Alacakları sonuç birçok takımı çok yakından ilgilendirecek.

Yenicami-Binatlı:(Lider artık kayıp istemiyor) 
  Lider hafta arası kupadan elenirken ligde de haftalardır kazanamıyor. Böyle olunca da rakipleri onun yanına geldi. Kazanarak kalan haftalar için en azından puan farkını korumak isteyecek. Kaybederse belki de şampiyonluğu da kaybedecek. 
  Binatlı için umutları yeniden yeşertecek bir maç. Zirvedeki mücadelesine devam etmek isterse mutlaka kazanmak zorundadırlar. Kaybederlerse umutlar tamamen bitecek. Ya tamam ya devam diyecekleri maç yeni sezon için nasıl bir karar verecekleri bir maç da olabilir. Kazanırlarsa zirvedeki hesaplar birçok takım için yeniden yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473