banner564

KKTC’ye örnek olsun

Güney Kıbrıs, yargı sistemini güncelleştirmek için 600 bin Euro harcayarak emekli İngiliz yargıç Lord Dyson’dan destek alıyor

KKTC’ye örnek olsun
banner598

    Güney Kıbrıs’taki yargı sistemini güncelleştirmek ve halkın işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla çalışmalar yapıldığı bildirildi.

   Fileleftheros gazetesinin haberine göre; halen İngiliz yargı sistemine göre çalışan Rum mahkemesi, İngiltere Yüksek Mahkeme Yargıçlığı’ndan emekli olan Lord Dyson başkanlığındaki bir hukuk komitesinden destek alacak.
   Güney Kıbrıs’taki adaletin işleyişini sağlayan bazı kuralları yeniden yazma görevini üstlenen komite çalışmaları için 600 bin Euro dolayında harcama yapılacağı bildirildi.
   Gazete, yeniden yazılacak kurallar arasında mahkemeye başvurma, izlenecek adımlar ve mahkeme karşısına çıkana kadar olan süreç dahil tüm prosedürleri içerdiğini ve amacın, “vatandaşın işini kolaylaştırmak” olduğunu kaydetti.

Bizdeki durum gittikçe karışıyor

   Uzun yıllar İngiliz yargı sistemine göre değerlendirme yapan KKTC mahkemelerinin de Güney Kıbrıs gibi acilen yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğu öğrenildi.
   Diyalog’un görüşlerine başvurduğu deneyimli bir avukat “Son zamanlarda KKTC üniversitelerinden mezun olan avukatlar hukuk sistemimize ters bir eğitim görüyorlar. Zaman içinde bunların yargıç olmaları durumda mahkemeler içinden çıkılmaz bir duruma gelecek ”dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473