banner564

Her puanın değeri çok fazla

K-Pet Süper Lig’in 18. hafta maçlarında takımlar kayıp yaşamak istemiyor

 Her puanın değeri çok fazla
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
K-Pet Süper Lig’de geride kalan haftalarda zirve mücadelesi veren takımlar haftayı kayıpsız kapattılar. Son 2 sırada yer alan Y.Boğaziçi ve Ozanköy ikinci yarının ikinci haftasını da puansız geçtiler.
İstenen sonuçları alamayan takımlarımızdan K.Kaymaklı’da ise teknik adam değişikliğine gidildi.
Kupada birbirleri ile karşılaşan GAÜ Çetinkaya ve Binatlı hafta sonu lig maçında yine karşı karşıya gelecekler.
Gündüz oynanacak maçların başlama saati 14.30 olarak değiştirilirken pazartesi oynanacak gece maçının başlama saati de 18.00 olarak belirlendi.

G.Gücü-Doğan Türk Birliği
Kayıp ikisine de yaramaz
 G.Gücü haftayı puansız kapatırken Doğan Türk Birliği güçlü rakibi K.Kaymaklı’yı mağlup ederek zirve iddiasını devam ettirdi. Ligde korkulu günler görmek istemeyen G.Gücü sadece bu maçta değil bundan sonraki maçlarda da puanlar alması gerekir. Hafta sonu oynayacağı maçta alabileceği puan veya puanlar onlar adına büyük bir kazanç olacak.
 Kupadan beklemediği bir şekilde elenen Doğan Türk Birliği zirve yarışından kopmamak için G.Gücü maçında tek puan dahi kayıp yaşamaması gerekir. Rakiplerinin kazanması onun da kayıp yaşaması halinde oluşacak puan farkını kapaması zor olacak. Kazanırsa iddiasını sürdürecek.

Y.Boğaziçi-Merit Alsancak Yeşilova
Ev sahibinin en kritik maçı
 Y.Boğaziçi ikinci yarıya da kötü başladı. Son oynadıkları GAÜ Çetinkaya maçında iyi oynamalarına ragmen puan alamadılar. Rakibine oranla kadro sıkıntısı yaşayan Y.Boğaziçi en büyük sıkıntısı olan gol atmayı bu maçta aşabilirse kendi evinde kazanabileceği bir maç. Ancak kaybetmesi de sürpriz değil.
 Merit Alsancak Yeşilova son haftaların en başarılı takımlarından biri. Her zaman olduğu gibi bu maçta da yabancıları iyi oynarsa rakiplerine göre daha şanlı olacaklar. Son 3 maçı kazanırlarken bu maçı da kazanıp kazanma alışkanlıklarını sürdürmek isteyecekler. Rakiplerinin durumuna bakarak oynarlarsa evlerine boş dönebilirler.

Cihangir-G.Birliği
Hedef daha yukarıları
 Cihangir ligin ikinci yarısına çok daha iyi bir kadro ile başladı ve arka arkaya galibiyetler alarak ilk devreyi unutturan bir takım oldular. Deplasmanda Mağusa Türk Gücü’nü mağlup ederken iyi bir oyun da ortaya koydular. Rakibinin durumu onlara göre çok daha zor. Kendi evinde oynayacak olmaları ve kadro derinliği ile maçın da favorisi durumunda.
 G.Birliği ilk yarının sonunda kadrosunda gittiği revizyon sonrası takımın gücünde büyük düşüş yaşandı. Son oynadığı 2 maçı da kaybederek bir anda tehlikeyi yakından hissetmeye başladı. Takımdaki kaybetme psikolojisi onların en büyük dezavantajı. Yedek kulübesinin de tamamen gençlerden oluşması onlara büyük sıkıntı yaşatıyor. Alabilecekleri puan bile onlara çok katkı koyacak.


Yalova-Lefke
Sakin olan kazanacak
 Batı bölgesinin 2 takımı bu kez Yalova’nın cezası nedeniyle Lefkoşa’da oynanacak. Yalova haftayı 1 puanla, Lefke ise mağlubiyetle tamamladı. Yalova‘nın puan kaybına tahammülü yok. Ligin ikinci yarısına iyi başlayarak puan almalarına rağmen daha almaları gereken çok fazla puanlar var. Kendi evinde oynamamanın acısını yaşayan bir takım.
 Lefke son maçta kendi evinde Binatlı’ya mağlup olarak 3 hafta üst üste galip gelmeyi başaramadı. İyi bir kadrosu olmasına rağmen istedikleri sonuçları alamıyorlar. Yalova ile zor bir maça çıkacaklar. Sonucu belli olmayan maçta hem kendileri hem de rakipleri sakin oynamalı. Bunu başaran kazanacak.

T.Ocağı-Mağusa Türk Gücü
Kaybeden zora girecek
 T.Ocağı haftayı çok kritik bir galibiyetle tamamladı. Yine kendi sahasında oynamanın avantajını kullanarak galip gelmek ve biraz daha yukarı çıkmak isteyecek. Galip gelirlerse bundan sonraki haftalara daha umutla bakacaklar. Puan kaybı rakiplerine yarar.
 Mağusa Türk Gücü yaptığı transferlere ragmen hiç de başarılı olamayan bir takım. İkinci yarının 2 maçını da kaybetmeleri onları moral olarak da geriye götürdü. Kendi evlerinde de zor kazanan Mağusa Türk Gücü bu zor deplasmanda kazanamazsa korkulu günler görmeye devam edecek. 

Ozanköy-K.Kaymaklı
İkisi de ağır yaralı
 Ozanköy de K.Kaymaklı da haftalardır kazanamıyorlar. Ozanköy ligin son sırasına demir atmış durumda. Kaybetme korkusu onlarda çok fazla. Takım olarak da iyi bir oyun oynamıyorlar. Yaptıkları transferlere rağmen beklenenin çok uzağında kaldılar. Bu maçtan puansız ayrılırlarsa işleri tahmin edemeyecekleri kadar zor olacak.
 K.Kaymaklı alınan kötü sonuçlardan sonra teknik adam değişikliğine gitti. Lig için artık çok gerilerde kaldılar. Bundan sonraki hedefleri kupa olacak gibi. Çok değişken ve istikrarı yakalayamayan bir takım görüntüsü veren K.Kaymaklı’da bu değişikliğin neler getireceği de merak konusu.

Yenicami-Baf Ülkü Yurdu
Kartal uçmayı sürdürmek istiyor
 Haftalardır liderlik koltuğunda oturan Yenicami hafta arası çok zor bir kupa maçı oynadı. Her ne kadar da yorgun olsalar bile Baf Ülkü Yurdu ile kendi evlerinde oynamaları büyük avantaj. Rakibinin en etkili oyucusunun eksikliği de onlar adına olumlu bir durum. Ancak son maçta neler yaşadıklarını unutmamalıdırlar.
 Baf Ülkü Yurdu ligin ikinci yarısında oynadığı 2 maçı da beraberlikle tamamladı. İlk maçta son dakikalarda 1 puan alırlarken son Yalova maçında bu kez son dakikalarda galibiyeti kaçırdılar. Eksik olan futbolcuları bu maçta fazlasıyla arayacaklar gibi. Kaybederlerse onlar da alt sıralara düşecekler ve korkulu günler görmeye başlayacaklar.

Binatlı-GAÜ Çetinkaya
Beraberlik rakiplerine yarar
 İki takım da hafta arası kupa maçında karşı karşıya geldiler. GAÜ Çetinkaya bu maçı kazanarak lig maçı öncesi rakibine hiç değilse moral üstünlüğü sağlamış oldu. Binatlı kupadan elenerek kendini sadece lige vermek zorunda kaldı.
 Haftanın gece oynanacak son maçında takımlar kozlarını bir kez daha paylaşacaklar. Her ikisi de kazanmak isteyecek. Ya berabere kalarak ikisi de rakiplerine çalışmış olacak ya da biri kaybederek bu haftalar adına biraz daha geriye düşecek. Birbirlerini iyi tanıyan iki takımın mücadelesi izlenmeye değer en önemli maçlardan biri olacak.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2018, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474