banner564

Her puanın değeri var

K-Pet Süper Lig’de hafta sonu oynanacak maçlarla 16’ncı hafta tamamlanacak.

Her puanın değeri var
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Zirve mücadelesinden çok, düşecek iki takım dışında play-out oynayacak takımların mücadeleleri izlenecek. Bu mücadele içinde olan takım sayısı çok fazla. Sezon sonu geldiğinde belki de hiç beklemediğimiz takımlar küme düşmemek için play-out mücadelesi edecek. Hafta sonu yaşanan olaylardan sonra sinirlerine hakim olan takımlar geride kalan haftalarda daha rahat maçlar çıkaracaklar. Yeniboğaziçi-Lapta, Doğan Türk Birliği-Bağcıl Bağcıl, Küçük Kaymaklı-Mormenekşe maçları bugün oynanacak. Yenicami-Çetinkaya, Gençlerbirliği Serdarlı ve Mağusa Türk Gücü-Gönyeli maçları Pazar günü oynanacak. Tüm maçların başlama saat 14.00’te başlayacak.

Sahasında kaybetmiyor - Yeniboğaziçi-Lapta
5 puanla 6’ncı sırada yer alan Yeniboğaziçi hafta sonu oynadığı Gönyeli maçını kazanırken çok ama çok zorlandı. Çünkü böyle maçlar her zaman zor olan maçlardır. Kendi sahasındaki istikrarını sürdürürse göründüğü kadar da kolay olmayan maçı kazanmaya yakın bir takım. Lapta takımı artık takımdaki oyuncuların oynayarak tecrübe kazanacakları maçları oynuyor. Mevcut kadrosu ile böyle maçları kazanması kolay değil. Geride kalan haftalarda sadece 6 puan toplayan Lapta son iki sıradan neredeyse hiç kurtulamadı. Beklemedikleri bir sonuçla da karşılaşabilirler.Yeniboğaziçi Osman Ergün Mehmet Stadı’ndaki maçta İhsan Payas düdük çalacak.
Gençlerle tecrübeliler -  Doğan Türk Birliği-Bostancı Bağcıl
Bir tarafta Çetinkaya karşısında beklemediği bir mağlubiyet alan Doğan Türk Birliği, bir tarafta olaylı maç sonrası hükmen galip ilan edilen ve az da olsa da nefes alan B.Bağcıl. Çok genç, koşan ve mücadeleden kaçmayanlarla, tecrübelilerin mücadelesine sahne olacak bir maç. Maça gelecek olanların futbol adına güzel hareketler görebilirler. Doğan Türk Birliği kazanıp Çetinkaya maçını unutturmak, Bostancı Bağcıl ise kazanıp üst sıralara çıkmak isteyecek. Haftanın maçı  ve izlenmeye değer bir maç. Girne 20 Temmuz Stadı’ndaki maçı Kerem Eran yönetecek.
Ev sahibinin zor maçı -  K.Kaymaklı-Mormenekşe
Son haftalarda kötü sonuçlar alan K.Kaymaklı bu seriye son vermek isteyecek. Gol atamamaları son haftalardaki en büyük sorunları. Kaybedilecek puan veya puanlar onları geride kalan haftalarda daha da zora sokabilir. Bulundukları yeri de kaybedebilirler. Mormenekşe son haftalarda iyi puanlar alan bir takım. Topladığı 25 puana ekleyebileceği puan veya puanlar onların moralini artıracak. Çekinmeden oynarlarsa kazanmamaları için hiçbir neden yok. Şht. Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemi Serkan Durmaz.

Moralsizle motivasyonlunun maçı - Lefke-Cihangir 
Hafta sonu yaşanan istenmeyen olaylardan sonra hükmen mağlup ilan edilen Lefke, bununla da kalmayıp sahasını kapatılınca tamamen morali bozuldu. Cezası nedeniyle maç Lefkoşa’da oynanacak. Sezon başında yine cezalı olup sahasında oynamadı. Cezalı oyuncuları olması da onlar adına hiç de iyi olmadı. Cihangir ise formda ve kazanmaya alışmış bir takım. Lefkoşa’da oynaması onlar için büyük avantaj. Her geçen hafta birbirlerini daha iyi tanıyan ve daha iyi oynayan Cihangir’in, yaralı olsa bile Lefke karşısında işleri kolay olmayacak. Lefkoşa Atatürk Stadı’ndaki maçı Mehmet Malek yönetecek.

Derbi denebilir mi? - Yenicami-Çetinkaya Her ne kadar derbi diye adlandırsak bile iki takımın durumuna baktığımızda ne kadar doğru diye düşünmek lazım. Böyle maçlarda hiç beklenmeyen sonuçlar çıkabilir. Yenicami çok zorlandığı maçta Serdarlı’yı mağlup etmesini bildi. Ligin zirvesinde yalnız kalmalarının motivasyonlarını bozup bozmadığını bu maçta göreceğiz. Çetinkaya ikinci yarıya iyi başladı. Moralli ve kazanmak adına daha iyi mücadele ediyorlar. Lider karşısında puan veya puanlar alabilmeleri için rakiplerinden kat kat üstün oynamaları gerekir. Liderle oynadıklarını da unutmadan mücadele etmelidirler. Yoksa başka sonuçla karşılaşabilirler. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçta Osman Özpaşa düdük çalacak.

Her skora açık - Gençlerbirliği-Serdarlı Son iki hafta ligin son sıralarında yer alan takımlarla oynayan Gençlerbirliği çok zorlansa da kazanarak 6 puan aldı. Fakat Serdarlı karşısında bu maçlardan daha iyi mücadele etmeleri gerekir. Çünkü güçlü bir takımla oynayacaklar. Kazanırsa tehlikeli bölgeden uzaklaşabilir. Serdarlı, Yenicami karşısındaki iyi mücadelesinin karşılığını alamadı. En az bir puan alabileceği maçtan puansız ayrıldı. Eksiklerinin de dönmesiyle Gençlerbirliği karşısına daha moralli ve daha inançlı çıkacaklar. Dikkatli olurlarsa istediklerini alabilirler. İskele Cumhuriyet Stadı’ndaki maçın orta hakemi Fehim Dayı.

Kazanmak zorunda - Mağusa Türk Gücü-Gönyeli 
M.Türk Gücü ikinci yarıya hiç de iyi başlamadı. Sadece bir puan alırken gol atamadı. Kendi sahalarındaki Gönyeli karşısında maçı kazanmaktan başka düşünceleri yok. Ancak rakiplerinin durumuna bakıp ne de olsa kazanırız derlerse bunu pahalıya ödeyebilirler. Kazanamazlarsa play-out’u tamamen yaşayacaklar. Gönyeli Y.Boğaziçi karşısında ilk 60 dakikadaki mücadelesini daha fazla sürdüremediği için maçı kaybetti. Bu sezon ilk kez bir maçta 2 farklı öne geçtiler, ancak kazanamadılar. M.Türk Gücü karşında kazanmaları çok zor. Genler iyi mücadele etmelerine rağmen bundan fazlasını yapamıyorlar. Magosa Cambulat Stadı’nda oynanacak maçı Serdar Bilgimer yönetecek.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 07:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473