banner564

“İyi bir iş çıkarıldı”

Serdar Denktaş, Kıbrıs Rallisi’nin Kuzey’deki parkurunu inceledi ve memnuniyetini belirtti

 “İyi bir iş çıkarıldı”
banner598
Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Kıbrıs Ayağı’nın  koşulacağı parkurda incelemelerde bulundu.
İnceleme sırasında Denktaş’a, Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erdura, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Çelebi Ilık, Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu Ralli Komitesi Başkanı ve Organizasyon Kuzey Kıbrıs Koordinatörü Tigin Kişmir eşlik etti.
Denktaş inceleme sonrası yaptığı açıklamada, Karayolları Dairesi’nin iyi bir iş çıkardığını ve Otomobil Kurumu'yla istişare içinde Bakanlığın da konuya yardımcı olduğunu söyledi.
Kuzey ve Güney Kıbrıs’ı kapsayacak parkur dolayısıyla Lefkoşa’da bazı bölgelerde yaşayan ve iş yapan vatandaşların mağdur olabileceğini fakat bunun anlayışla karşılanmasını beklediklerini dile getiren Denktaş, organizasyonun KKTC devleti, ülke gençleri ve sporcuları için önemli ve gerekli olduğunu vurguladı.

Kuzey parkuru daha güzel
Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu Ralli Komitesi Başkanı Tigin Kişmir de parkurun Kuzey ve Güney Kıbrıs’ta toplamda 5.8 (2.9 + 2.9) km’lik mesafeyi kapsadığını söyleyerek, Kuzey’deki parkurun görsellik açısından daha iyi olacağını Güney’deki bölümün ise daha fazla hız tutkunlarını memnun edeceğini söyledi.

Ralliden daha fazlası
Sporun yanında dünyaya mesaj verileceğini ifade eden ve “Bu bizim için bir ralliden daha fazlası” diyen Kişmir, parkur hakkında bilgiler de verdiği konuşmasında, rallinin izlenebileceği en heyecanlı yerin Taksim Sahası’nın içi olacağını, Yiğitler ve Çetinkaya burcuna kadar güzel seyir noktaları olduğunu, ayrıca Cumhuriyet Meclisi ve Cadı Bar’ın önüne tribün yerleştirilmesini planladıklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 08:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yasmin
Yasmin - 1 yıl Önce

Teşekkürler sayın mm

Mehmet Aslan
Mehmet Aslan - 1 yıl Önce

"Türklük" ve "Türkiye" kavramlarını dillerinden düşürmeyenlerin "Türk düşmanı" diye etiketlediği insanların aslında ne kadar değerli olduklarını gün geçtikçe daha iyi anlıyorum.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474