banner564

Kaderleri kendi ellerinde

 Kaderleri kendi ellerinde
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
 K.Pet Süper Lig’de son dört haftaya girilirken ligden düşecek ikinci takımın kim olacağı bu hafta sonunda belli olabilir.
  Dumlupınar bu hafta oynayacağı K.Kaymaklı maçını kaybeder rakipleri de kazanırsa ligden düşmesi kesinleşir.
  Değirmenlik takımı da evinde Mormenekşe’yi mağlup ederse umutlarını önümüzdeki haftaya taşıyabilir.
  Ligde ikinciliği kovalayan takımlardan Yalova, K.Kaymaklı ve G.Birliği takımları aynı zamanda kupayı da kazanmak isteyen takımlar. 
  Son hafta maçlarının tümü Pazar günü oynanacak ve maçların başlama saati 16.00 olarak belirlendi.

T.Ocağı-Cihangir: (Kupa yorgunu ile hedefsizin maçı)
  T.Ocağı hafta arası oynadığı kupa maçı ile yorgun bir takım. Ancak kupada az da olsa yakaladığı avantajını korumak istiyor. Bu nedenle Cihangir karşısında kadroda kayıp yaşamamak adına farklı bir düşünce ile oynayabilir. T.Ocağı 36 puanla 8. sırada.
  Cihangir kupa dışında kaldıktan sonra lige dönmüş ve lig ikinciliğini kovalayan bir takım. Bu hedefine de ulaşmak için maçtan galibiyetle ayrılmak zorunda. Bunu yapabilecek güçleri de vardır. Rakibinin yorgunluğunu avantaja çevirebilirse istediğini alarak evine dönebilir. Cihangir 45 puanla 3’ncü sırada.

G.Gücü-Baf Ülkü Yurdu: (Kazanan tamam diyecek)
  Matematiksel olarak kurtulmuş olmamalarına rağmen diğer rakiplerine göre daha rahat durumda olan iki takım. 
  Kaybeden hangisi olursa olsun Değirmenlik takımının kaybetmesi halinde yine kurtulmuş olacak. Bu maçtan çıkacak sonuç kendileri kadar altlarındaki takımları da yakından ilgilendiriyor. 
  G.Gücü saha avantajını kullanarak istediğini alabilirse kalan maçları ligi tamamlamak için oynayacak. G.Gücü 34 puanla 10’ncu sırada.
  Baf Ülkü Yurdu rakibine oranla biraz daha sıkıntılı. Kaybetse bile rakiplerinin de bir birleri ile oynayacağını düşündüğümüzde fazla bir kaybı olmayabilir. Beraberlik onlara yarayan bir skor olacak.
  Baf Ülkü Yurdu 32 puanla 11’nci sırada.

Yalova-Doğan Türk Birliği: (İzlenmesi gereken maçlardan biri)
  Kupa yorgunu Yalova’nın ligdeki ikincilik mücadelesi yanında kupada final oynamak isteği devam ediyor. Karşısında ligin genç ve koşan takımlarından biri olacak. Lig ikinciliğinin en büyük adayı olan rakibi karşısında kupa düşüncesi onları daha farklı oynamaya itebilir. Yalova 43 puanla 6’ncı sırada.
  Doğan Türk Birliği ligde puanları daha fazla olması gereken bir takım. Son 3 maçı kazanarak ligin sonuna yaklaşırken iyi bir form yakaladılar. Yorgun ve kupayı düşünen rakibi karşısında galip gelebilirler. Ancak Yalova’nın da aynı hedefi olduğunu unutmamalı. D.T.Birliği 46 puanla 2’nci sırada.  

Değirmenlik-Mormenekşe: (Değirmenlik ya tamam ya devam diyecek)
  Değirmenlik ya tamam ya devam maçlarından birine çıkacak. Yani kendi kaderini bu hafta adına kendi belirleyecek. Kazanmaktan başka bir skor onlara hiç yaramaz. Hele üzerindeki rakipleri kazanırsa yolun yarısından fazlasını kat etmiş olacak. Değirmenlik 23 puanla 14’ncü sırada.
  Mormenekşe için söylenecek fazla bir şey yok. Ligden düşmüş bir takımın geriye kalan maçlarda ancak önümüzdeki sezon kadrosunda görmek istediği oyuncuları oynatmak ve iyi maç oynamak en büyük kazançları olur. Mormenekşe 16 puanda ve ligden düşmüş durumda.

Yenicami-GAÜ Çetinkaya: (Derbi maçı diyebilir miyiz?)
  Şampiyon Yenicami, ligin zor geçtiği haftalardaki istek ve arzusunda biraz uzakta. Bunu da normal karşılamamız lazım. Ezeli rakiplerine göre daha iyi bir kadroya sahip olmalarına rağmen böyle maçların sonuçlarını önceden tahmin etmek çok zor. Yenicami de böyle bir maça çıkacak.  
  GAÜ Çetinkaya bu sezon lige başlarken koyduğu hedeflerin hiç birini gerçekleştiremeyen takımlarımızdan. Son hafta farklı geriye düştüğü bir maçı kazanarak moral buldu. Yine de lider karşısında işleri zor olacak. GAÜ Çetinkaya 39 puanla 7’nci sırada.

G.Birliği-Lefke: (Ev sahibinin hedefleri var.)
  G.Birliği şampiyon Yenicami takımı dışında ligde en iyi takımlardan biri. Kendi evinde kolay kolay kaybetmeyen bir takım. Ancak hafta arası oynadığı kupa maçının yorgunluğunu bu maçta hissedecekler. Lig ikinciliği hedefi için kaybetmemeleri gerekir. Kupa onlar için olmazsa olmazlardan biri. G.Birliği 44 puanla 5’nci sırada.
  Lefke son iki haftada aldığı 2 beraberlikle geçmiş haftalara göre daha iyi ve daha güvenli oynuyor. Belki de en zor deplasmanlardan birine çıkacak. Rakibinin yorgunluğundan ne kadar faydalanabileceği maç içerisindeki performansına bağlı olacak. Lefke 35 puanla 9’ncu sırada. 

Dumlupınar-K.Kaymaklı: (Ev sahibinin kaderi elinde)
  Dumlupınar için bu maç son şanslarından biridir diyebiliriz. Kaybedeceği tek puan bile onların bu yıl adına ligin bitmesi anlamına da gelebilir. Kazanmak bile onlara ancak üzerlerindeki rakiplerin kaybetmesi halinde yarar sağlayacak. Son 4 maçta sadece 1 puan almaları onların neden buralarda olduğunu zaten gösteriyor. Dumlupınar 20 puanla 15’nci sırada.
  K.Kaymaklı çok zorlu bir kupa mücadelesinden çıkmış ve yorgun durumda. Yine de kadro kalitesi ile bu maçın favorisidir. Ancak kupa yolunda kayıp yaşamak istememeleri onların maç daha farklı bakmalarını da sağlayabilir. Lig ikinciliği için de kazanıp yoluna devam etmek isteyecek. K.Kaymaklı 45 puanla 4’ncü sırada.

Binatlı-Mağusa Türk Gücü: (Sonucu birçok takımı ilgilendiriyor)
  Kendileri kadar 4 takımı daha yakından ilgilendiren bir maç. İki takım da aynı puana (30) sahip ve mutlak kazanmak istedikleri maçlardan biri. Kazanan Değirmenlik takımı kazanması halinde yine rahatlamış olmayacak. Kaybeden altındakilerin de kazanması halinde büyük sıkıntı yaşayacağı gibi bundan sonraki maçlara büyük bir telaşla çıkmış olacak.
  Binatlı kendi evinde istediği oyunu oynarsa kazanabilir, kazanmak zorunda oldukları bir maç. Binatlı 30 puanla 12’nci sırada.
  M.Türk Gücü onları çok iyi tanıyan teknik adamları ile yeniden çalışmaları en büyük avantajlarından biri oldu. Son maçtaki galibiyetin morali onları daha yukarılara taşıyabilir. Kaybederlerse yine telaş yaşayacaklar. M.Türk Gücü 30 puanla 13. sırada.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2017, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474