banner564

Karabay rekorunu geliştirecek

Guiness Rekorlar Kitabı’na giren ilk ve tek Türk sualtı sporcusu Cem Karabay, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümünü kutlama etkinlikleri çerçevesinde geçen yıl olduğu gibi yine KKTC’ye gelerek, 72 saatlik su altında kalma dünya rekorunu 142 saate (6 güne) çıkarma için yeni bir deneme gerçekleştirecek.

Karabay rekorunu geliştirecek
banner598
Bu sabah saat 02.18’de su altına inen ve 20 Temmuz sabahı 01.00’de rekor denemesini sonlandırarak karaya çıkacak Karabay, su altında kalacağı süre içerisinde tavla ve futbol oynayacak, ağırlık kaldıracak, bisiklet çevirecek.
Yeni rekor denemesi internet üzerinden canlı ve eş zamanlı izlenebilecek.
Karabay, gerçekleştireceği yeni rekor denemesi ile ilgili bugün Yavuz Çıkarma Plajı’nda basın toplantısı düzenledi.

Rekoru geliştirmek istiyorum
Cem Karabay da konuşmasında 2009 yılında su altında kapalı yerde kalma dünya rekoru kırdığını, ardından 2010’da bunu geliştirerek kayıtlara geçtiğini anımsatarak, KKTC olarak Rekorlar Kitabı web sitesinde yer almanın kedisine gurur verdiğini ifade etti.
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 42. yıldönümü kutlamaları kapsamında deneyeceği yeni rekor denemesinde geçen yıl 72 saat ile kırdığı dünya rekorunu 142 saatte çıkarmak istediğini belirten Karabay, rekor denemesini 20 Temmuz Şafak Nöbeti’nde 01.00 sıralarında sudan çıkarak sonlandıracağını ve Guinnes hakeminin kararının okunmasını bekleyeceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2016, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474