banner564

Tasarruf sağlanacak

Sağlık Bakanlığı; İstanbul, Ankara ve Adana’daki anlaşmalı hastaneler yanında YDÜ Hastanesi’ne de hasta sevk edebileceğini açıkladı

Tasarruf sağlanacak
banner598
İbrahim DİRAN
Sağlık Bakanlığı, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile imzaladığı Teşhis ve Tedavi Hizmetleri Protokolü ile İstanbul, Ankara ve Adana’daki anlaşmalı hastaneler yanında YDÜ Hastanesi’ne de hasta sevk edebileceğini açıkladı.
Protokol sayesinde, YDÜ’den, Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği’nde belirtilen Türkiye’deki anlaşmalı hastanelerin uyguladığı fiyatlar ve Türk Tabipler Birliği’nin belirlediği fiyatlar altında bir fiyatla hizmet alınacak. 
Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, “Bizi fazlasıyla memnun eden bir tablo ortaya çıktı”.. Ciddi bir tasarruf sağlanacak” dedi.
Sağlık Bakanlığı’ndaki basın toplantısında Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana ve YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel de hazır bulundu.
Toplantıda, sigortalıların özel hastanelerden yararlanmasını öngören Genel Sağlık Sigortası uygulamasına ilişkin gelişmelere de değinen Sucuoğlu, Ekim ayına kadar bu yöndeki tüm yasal düzenlemeleri hazır etmeye çalışacaklarını kaydetti.
Sucuoğlu, 31 Aralık 2017’ye kadar Genel Sağlık Sigortasına geçmek için gereken adımları atmış olmayı hedeflediklerini söyledi.
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, halkın kaliteli sağlık hizmeti alması yönünde gösterdiği hassasiyetten dolayı Sağlık Bakanı’nı takdir etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474