banner564

Karabay’ın hazırlıkları devam ediyor

Dünya Rekortmeni Cem Karabay 17 - 20 Temmuz tarihleri arasında KKTC Girne - Alsancak da bulunan Yavuz Çıkarma Plajı’nda gerçekleştireceği En Uzun Süre Denizde Yaşama Dünya Rekoru denemesi için hazırlıklara aralıksız devam ediyor.

Karabay’ın hazırlıkları devam ediyor
banner598
Merit Otelleri’nin desteği ile gerçekleşecek olan Dünya Rekoru denemesinde Karabay'ın sualtından canlı olarak su üstüne bağlantı kurmasını sağlayan cihazların son kontrolleri tamamlandı. Rekortmen Karabay'ın rekor süresince sualtına gelen misafirleri ile karşılıklı sohbet etmesini sağlayan sistem aynı zamanda yüzey ile de sohbet etme imkânını sağlıyor. 
Sualtında olup bitenleri de aynı anda su üstüne taşıma imkânı bulunan sistem sayesinde deneme süresince sualtında yaşanan her şey www.cemkarabay.com üzerinden yayınlanırken bir yandan da uluslararası ajanslar sualtından gelen görüntüleri anında tüm dünya ile paylaşabilecekler. KKTC'nin tanıtımına büyük destek sağlayacak olan rekor denemesinin başlamasına günler kala hazırlıklarda son noktaya gelindi. Karabay'ın Dünya Rekor denemesi boyunca 72 saat hayatını yaşayacağı platform ise KKTC Sivil Savunma ekiplerinin desteği ile sualtına indirildi.
20 Temmuz sabahı saat 08.50’de kıyıdan 316 m açıktan yürüyerek kıyıya çıkacak olan Karabay, KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı'na renk katacak. Türkiye'den Dünya Rekoru Denemesi’ne destek olmak için gelecekler arasında E. Bakan Kürşat Tüzmen, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TSSF Başkanı A. İnkılap Obruk, Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy ve çok sayıda misafir yer alıyor.
Merit Otelleri’nin desteği ile gerçekleşecek olan Dünya Rekoru denemesinde KKTC Başbakanlık, KKTC Spor Bakanlığı, KKTC Dışişleri Bakanlığı ve KKTC Sağlık Bakanlığı, Alsancak Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi, KKTC Sivil Savunma Teşkilatı, KKTC Kıyı Emniyeti, Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü, Dizayn Grup, Escape Beach Club, Locca, Balıkgözü Sualtı Film ve Fotoğraf Hizmetleri, İstanbul Tıp Fakültesi Sualtı Hekimliği, SPY Güvenlik Teknolojileri, Subgear, Baranok Photograph, Bedri Sincar Underwater Photography, Matrak Oyun gibi dev markaların destek olması yapılan denemenin uluslararası arenada büyük yankı uyandırmasını sağlayacak. 

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2015, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474