banner564

Kartal’a yeni yuva

Yenicami’nin yapmayı planladığı kompleks ile ilgili basına bilgi verildi

Kartal’a yeni yuva
banner598
Başkentin köklü kulüplerinden Yenicami’de yönetim büyük bir projeye imza atıyor.
Lefkoşa Metehan Bölgesi’nde siyah beyazlılara tahsis edilen 30 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan spor kompleksinin proje tanıtımı dün Lefkoşa Golden Tulip Hotel’de yapıldı.

Arazi konusu yıllar sonra sonuç verdi
Tanıtımda söz alan Yenicami Kulüp Başkanı Kaan Kaner, arazi için devlete yapılan başvurunun yıllar sonra sonuç verdiğini ve Hüseyin Özgürgün başkanlığındaki hükümetin, söz konusu araziyi kendilerine tahsis ettiğini kaydetti.

30 dönüm arazi iki kompleks
Kuzey ve güney olmaz üzere iki kampüsten oluşacak YAK Spor Kompleksi’nin, sosyal tesislerinden oluşacak çim ve halı sahalar, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları ile olimpik yüzme havuzu, koşu parkuru ve egzersiz alanları da bulunuyor.
Tesis içinde halka açık kafeteryalar, eğlence ve dinlence alanları, güney yerleşkesinin içerisinde ise YAK Akademi, A2 ve A takımların kullanacağı spor tesisleri yer alacak.
Kaner konuşmasında 1951 yılında kurulan ve Kıbrıs Türk halkının köklü spor kulüplerinden biri olan Yenicami Ağdelen Kulünü’nün 66 yıllık tarihinde birçok başarıya imza attığını kaydetti.

Süreç anlatıldı ve proje sunumu yapıldı
Kaan Kaner’in konuşmasının ardından söz alan Yenicami Altyapı Sorumlusu Serhat Kotak, göreve geldikleri günden bugüne yaşanan süreci anlattı. Yenicami Tesis Projesinin Mimarı Yüsek Mimar Safiye Özaltıner, proje hakkında slayt gösterisi ile sunum yaptı.
Konuşmaların ardından soru cevap şeklinde basın toplantısı tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473