banner564

Katılım düşüktü

Dopingle mücadelede hakkındaki bilgilendirme toplantısa ilgi, beklenenin altında oldu

Katılım düşüktü
banner598
Futbolda ilk kez bu yıl başlayacak Dopingle ilgili ilk bilgilendirme toplantısına ilgisizlik 
dikkat çekti.
Toplantıya antrenörler futbolcular ve yöneticilerin birçoğu katılmadı.
Özellikle olayın doğrudan antrenörlerle bağlantılı olmasına bakıldığında yöneticiler yanında mesleği bilfiil icra edenlerin mesleklerine ve görevlerine ne kadar saygılı oldukları da ortaya çıktı.

Dopingle neler yapılması gerektiği anlatıldı
Kulüpler Birliği Başkanı Aslan Bıçaklı’nın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda söz alan KKTC Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı DoçDr. Cevdet Tınazcı, kurulun çalışma kapsamına bu yıl futbolu da eklediğini belirterek, kulüplere, antrenörlere ve futbolculara dopingle ilgili neler yapılması gerektiğini anlattı. Formal işlemleri, cezai müeyyideleri anlatan Tınazcı, amaçlarının cezalandırmak değil futbolcu sağlığı konusunda sporcuları ve antrenörlerini bilinçlendirmek olduğunu vurguladı.

Bilinçli sporcular daha verimli
Toplantıda konuşan KTFF sponsorlarından Kolan British Hospital Gönyeli’nin Bashekimi Opr.Dr. Harun Gülmez de sağlık konusunda bilinçli sporcuların görevlerini daha verimli yaptıklarını, kuruluş olarak genelde sporcuları özelde futbolcuları tedavi ederken anti doping konusuna özel önem vermeye devam edeceklerini bildirdi.

Gönyeli-Yeniboğaziçi maçına kontrol
Konuşmalardan sonra çekilen KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun çektiği kurada bu hafta sonu Super Ligte Gönyeli – Yeniboğaziçi maçında doping kontrolü yapılacağı açıklandı.
Kurul Başkanı Tınazcı’nın verdiği bilgiye göre gelecek haftadan itibaren doping kontrolü yapılacak maçlar yine kura ile belirlenecek ancak kura sonucunu sadece kurul
üyeleri bilecek. Kulüp yöneticileri, antrenör ve futbolcuların KTFF web sitesi ve Dopingle Mücadele Kurulu Sitesinden teknik detayları öğrenebilecekler.
Toplantı sonunda toplantıya ilgi gösteren yönetici, futbolcu, antrenör ve basın mensuplarına Kulüpler Birliği adına özel kutularda bayramlık çikolata dağıtımı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2014, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474