banner564

Klasiklerden muhteşem final

Bosphore Card Klasik Otomobil Rallisi ödül töreni Lefkoşa’da gerçekleşti ve ödüller sahiplerini buldu

Klasiklerden muhteşem final
banner598

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği’nin (KTKOD), beş ayaktan oluşan ‘Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası’nı, ülkemizin ‘en uzun soluklu, en kapsamlı’, klasik otomobil yarışı, Bosphore Card Klasik Otomobil Rallisi gerçekleştirilerek tamamlandı.
KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyon Başkanlığı, Capital Radio ve City Mall Cyprus AVM katkılarıyla düzenlenen, ülkemizin ilk ve tek uzun mesafeli klasik otomobil rallisi olma özelliğini taşıyan final sonrası şampiyonlar, önceki gece Golden Tulip Hotel’de düzenlenen görkemli ödül töreniyle kupalarına kavuştu. 

İsmet-Ayşe Tufan çiftinden çifte başarı
Bosphore Card ana sponsorluğunda dördüncü kez gerçekleştirilen final rallisine 30 klasik araç katıldı. 27 Ekim cumartesi günü Lefkoşa Golden Tulip Hotel önünden start alan ekipler, sezon finali için kıyasıya mücadele ettiler. Oldukça güzel bir havada devam eden yarışın ilk ayağı Gazimağusa City Mall AVM’ ye vararak tamamladı. 

Dereceye girenler belirlendi
Çok çekişmeli geçen yarışta, ‘Genel Klasman’ birincisi İsmet-Ayşe Tufan çifti, 1960 VW Beetle model klasik araçlarıyla oldu. İkinciliği 1979 model Mercedes Benz 350 SL otomobilleriyle Ali-Pembe Kelebek çifti, üçüncülüğü ise 1969 model Mustang Mach 1 arabalarıyla yarışa katılan Talmaç Başkaya-Buket Başkaya elde etti. 

Özel etap birincileri belirlendi
Final yarışında ‘Bosphore Card’ özel etabını Murat-Safiye Osmanoğlu ‘City Mall AVM’ özel etabını ise Talmaç -Buket Başkaya çifti kazandı. İsmet-Ayşe Tufan çifti, genel klasman birinciliğinin yanı sıra özel etapların ‘en ideal süresini’ de SHT 9-0.017 saniyeyle elde etti.  

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2018, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474