banner564

Köksal: Kendimi geliştireceğim

Yakın Doğu Üniversitesi’nin genç yıldızı, “Basketboluma değer katacağım” dedi

Köksal: Kendimi geliştireceğim
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın yeni transferi forvet Cansu Köksal, Yakın Doğu Üniversitesi formasıyla eksiklerini gidereceğini, basketbolunu geliştirerek kariyerine en üst seviyede devam edeceğine inandığını söyledi. 
Hem basketbolda hem de Milli Takım da kalıcı olmak istediğini dile getiren genç oyuncu, Yakın Doğu Üniversitesine transferini ve basketboldaki hedeflerini anlattı.

“Yakın Doğu’dan iyi bir teklif aldım”
Basketbol kariyerine başladığı Fenerbahçe’den genç oyunculara fırsat verildiğini düşünmediği için ayrılarak Galatasaray’a transfer olduğunu dile getiren 23 yaşında ve 1.87 boyundaki oyuncu, “Yakın Doğu Üniversitesi’nden iyi bir teklif aldığım için Galatasaray’dan ayrıldım. Gelecek sezon kariyerimde yeni bir başarı sayfası açacak olan Yakın Doğu Üniversitesi formasını taşıyacağım. Bunlar çok doğal şeyler” dedi.

 “Çekişmeli ve iddialı bir rekabet ortamında yer alacağım”
İsteyerek geldiği Yakın Doğu Üniversitesi’nde güzel başarılar yakalayacağını sözlerine ekleyen Cansu Köksal, “Üç kupalı bir takımda gelecek sezon Avrupa liginde zor bir maratona çıkacağız. Zorlu maçlar bizi bekliyor ancak mücadele ettiğimiz her alanda kulübümüzü temsil edeceğiz, başarılı olacağımıza inanıyorum ve kendime güveniyorum” ifadelerini kullandı.

"Milli formayı çıkarmam"
2017 Avrupa Şampiyonası’nda taşıdığı Türkiye Kadın Milli Takım formasıyla gösterdiği performansla dikkat çeken genç yıldız, Milli Ay-Yıldızlı ekibe uzun yıllar hizmet etmek, milli forma altında “kalıcı” olabilmek için çaba gösterdiğini söyleyerek düşüncelerini şöyle anlattı: “Prag’ta oynanan Avrupa Şampiyonası benim katıldığım ikinci Avrupa Şampiyonası. Tabii ki önceki senelerde çok fazla süre alamadığım için istediğim performansı milli takıma yansıtamıyordum doğal olarak. Bu sene benim için geçiş süreci oldu. Sezon içinde çok oynama fırsatı buldum. Galatasaray’da coach ve takım arkadaşlarıma bu açıdan çok şey borçluyum. Eğer biraz olsun katkı verebildiysem ne mutlu bana. Yakın Doğu Üniversitesi ile de saha tecrübemi artıracağım. Sadece bir turnuvada iyi oynamak yetmez. Bu formayı uzun yıllar sırtımda taşımak en büyük hedefim.”

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2017, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474