banner564

KOP’tan radikal değişiklik

Kıbrıs Futbol Federasyonu KOP, önümüzdeki sezondan itibaren lig statülerinde radikal değişiklikler yapacak

KOP’tan radikal değişiklik
banner598
Hamit SAKALLI

Güney Kıbrıs'ta KOP'a bağlı 1.lig, 2.lig, 3.lig, 4.lig ve Amatör küme olmak üzere toplam 4 profesyonel 1 de amatör lig bulunuyor. 
En üst lig olan 1. ligde 12 takım bulunmakta. Şu an ligde bulunan takımlar Apollon Limasol, Apoel, Omonoia, Aek Larnaka, Anorthosis, Ermis Aradippou, AEL Limasol, Ethnikos Achnas, Nea Salamina, AY.Napa, Othellos Athineou ve Doksa Katokopias'dır. 

Play off maçları 23.haftada
1.Ligde 22 hafta sonrasında bu takımlar iki gruba ayrılır. 1-6 sırayı paylaşan takımlar şampiyonluk ve Avrupa kupalarına gitmek için play-off oynarlar. Play-off grubunda şampiyon olan takım Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne gitmeye, 2 ve 3. sırayı alan takımlar ise Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazanır. 7-12 sırayı paylaşan takımlar ise 2.lige kimin düşeceğini belirlemek üzere play-out oynarlar. Son iki sırayı alan takımlar 2.lige düşerler. Play-off ve play-outlarda takımlar biri iç sahada biri deplasmanda olmak üzere iki kez karşılaşırlar. Ayrıca Kıbrıs Kupası'nı kazanan takım da Avrupa ligi ön elemesine gitmeye hak kazanır. 

Önümüzdeki sezon 14 takım olacak
Ancak KOP önümüzdeki üç futbol sezonu, yani 2015-2016, 2016-2017 ve 2017-2018 sezonları için 1.Lig’deki 12 olan takım sayısını 14’e çıkarmayı amaçlıyor. Bu üç sezonda, ligin ilk devresi bittikten sonra son sıradaki iki takım küme düşecek. Ligin ikinci devresinde ise takımlar gruplara ayrılacak. İkinci devrede altışar takımdan oluşan iki grup olacak ve gruplardaki maçlar tamamlandıktan sonra ikinci grubun son sırasındaki takım da bir alt lige düşmüş olacak.

İkinci ligde 14 takım
İkinci ligde ise 14 takım bulunmaktadır. Şu an ligde bulunan takımlar Paralimni, Baf F.C, Aris Limasol, AEZ Zakakiou, Karmiotissa Polemidion, Anagennisi Derynias, Elpida Ksylofagou, Nikos &Sokratis Erimis, ENAD Polis, Olympiakos Lefkosias,Omonoia Aradippou, Enosi Neon Parekklisias, Digenis Oroklinis, APEP Pitsilias 'dır. İkinci ligde ilk iki sırayı alan iki takım bir üst lige çıkmaya hak kazanırken, son dört sırada yer alan takımlar ise üçüncü lige düşer. 

Üçüncü lig
Üçüncü ligde de 14 takım yer almaktadır. Şu an ligde bulunan takımlar EN THOI Lakatamia, ASIL Lysi, PAEEK Kerynias, MEAP Pera Choriou, Digenis İpsonas, Akritas Chlorakas, Ethnikos Latsion, Ethnikos Assias, Achinoras Liopetrou, Amathous, Chalkonaras Daliou, Digenis Akritas Morphou, Ormidia, Foinikas Agia Marina'dır. Üçüncü ligde ilk dört sırayı alan takımlar bir üst lige çıkarken, son üç sıradaki takımlar ise 4.lige düşer.

Dördüncü lig
Dördüncü ligde de 14 takım bulunmaktadır. Şu an ligde bulunan takımlar  Alki Oroklinis, P.O Ksylotymbo, İraklis Gerolakkou, Olympiaslymbion, Kourris Erimis, Ayios Georgios Acheritou, Leivadikos Salamina, Adonis Daliou, Aspis Pylas, Elpida Astromeriti, Lenas Lemesou, Frenaros F.C, Spartakos Kitiou, Enosi Kokkinotrimithias'dır. İlk üç sırayı alan takımlar üçüncü lige çıkarken, son dört sıradaki takımlar ise amatör lige düşer.
Ancak gelecek sezondan itibaren Dördüncü lig ve Amatör lig birleştirilerek STOK adı altında yeni bir lig düzenlenmesi gerçekleştirilecek. Amatör kümede ilk dört sırayı alan takım bu lige katılmaya hak kazanacak.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473