banner564

“Akkuyu iptal edilecek”

CHP seçim bildirgesinde, hanelere 360 TL kira ve fatura desteği, 16,7 milyon kişi ve 3,5 milyon haneye sosyal yardım desteği gibi yardımlar yer aldı

“Akkuyu iptal edilecek”
banner598

 

CHP 2015 seçim bildirgesini açıkladı. 200 sayfalık seçim bildirgesinde, ekonomiye ilişkin vaatler öne çıktı.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ilan edilen vaatler arasında seçim barajının yüzde 5'e indirilmesi, 13 yıllık zorunlu eğitim, anadilde öğrenim, nükleer santralin iptali ve biber gazının kullanımının yasaklanması da var.
CHP , 200 sayfalık seçim bildirgesini, bugün düzenlenen törenle kamuoyuna açıkladı. 7 ana başlıktan oluşan bildirgede, asgari ücretten vergi alınmaması, hanelere 360 TL kira ve fatura desteği, 16,7 milyon kişi ve 3,5 milyon haneye sosyal destek, kadınlara 400 lira kreş desteği gibi ekonomik vaat ve öneriler dikkat çekti. Bu ekonomik temelli vaatlerin yanı sıra, anadilde öğrenim, değiştirilmiş yer adlarının iadesi, torba kanun uygulamasının sonlandırılması, futbolda e-bilet uygulamasının kaldırılması gibi siyasal ve demokratik öneriler de yer aldı.


Akkuyu Nükleer Santrali…
Bildirgede ayrıca, Akkuyu Nükleer Santrali’nin de “mümkünse” iptal edileceği, kanser tarama TIR’larıyla ücretsiz kanser taraması yapılacağı, kadın istihdamının vergi indirimiyle teşvik edileceği, polisin biber gazı kullanımına son verileceği, futbolda Passolig uygulamasının kaldırılacağı yer aldı. 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474