banner564

Kupa Yenicami’nin

Süper Kupa maçına çıkan olaylar damga vurdu, törene Lefke futbolcuları katılmadı

Kupa Yenicami’nin
banner598
Başkent’te dün akşam oynanan Süper Kupa maçında, rakibi Lefke’yi uzatma dakikalarında bulduğu goller sonrası mağlup eden Yenicami kupayı müzesine götürdü. Doksan dakika karşılıklı atılan birer gol sonrası uzatmaya taşınan karşılaşmada, Yenicami takımına uzatma dakikalarında galibiyeti getiren golleri Batshi ve Kenneth kaydetti. Maçın 41. Dakikasında ise Yenicami’nin kazandığı penaltı vuruşunu Ünal gole çeviremedi. 

Olaylarda tutuklamalar oldu
Süper Kupa maçında Lefke taraftarları tarafından çıkarılan olaylar nedeniyle karşılaşma yaklaşık yarım saat durdu. Polisle taraftarlar arasında arbede yaşandı. Polis çok sayıda Lefke taraftarını gözaltına aldı.

Başbakan olaylardan dolayı ayrıldı
Maçı 90+4’üncü dakikaya kadar izleyen ve kupa törenini bekleyen Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, olayların çıkmasıyla birlikte bir süre daha bekledikten sonra olaylar devam ederken sahadan ayrıldı.


YER: Lefkoşa Atatürk
HAKEMLER: Kerem Eran, Hakkı Emir, Hüseyin Özkan
YENİCAMİ: Yusuf, Erdoğ(DK 90 Erbay), Serkan, Serhan, Adil, Neval, Ünal, Uğur, Halil, Batshi(DK 117 Mehmet Altın), Kenneth.
LEFKE: Mehmet, Salih, Arif(DK 70 Rahmi), Aykut, Ali, Arif Öztürk, Yakup, Aziz(DK 114 Cahit), Smart(DK 80 Kemel Solkanat), Kasım, Cedric.
GOLLER: DK 89 Halil Turan, DK 107 Batshi, DK 116 Kenneth(Yenicami)DK 90+3 Aziz(Lefke).

6.dk: Gelişen Yenicami atağında ceza yayı üzerinden Kenneth’in vuruşunu kaleci Mehmet kontrol etmeyi başardı.
21.dk: Rakiplerinden sıyrılıp ceza alanına giren Kenneth, yaptığı vuruşta araya en son giren Aykut topu kornere gönderdi.
41.dk: Bu dakikada Kenneth’e Lefke savunması tarafından yapılan müdahaleyi orta hakem  Kerem  Eran penaltı olarak nitelendirdi. Atışı kullanan Ünal kaleci Mehmet’i geçemedi.
45.dk: Batshi ile başlayan Yenicami atağında yapılan ortada Halil topu göğsü ile Ünal’ın önüne bıraktı. Ünal’ın sert vuruşunda ise topu kaleci Mehmet uzaklaştırmayı başardı.
46.DK: İkinci devrenin ilk tehlikeli atağında Batshi’nin sağdan ortasında ceza alanı içerisinde Halil’in vuruşu direğin üzerinden auta gitti.
61.DK: Yenicami’nin ceza yayı üzerinden kazandığı serbest vuruşta Halil’in vuruşu barajdan döndü. Dönen top ceza alanı içerisinde Erdoğ’un önünde kaldı. Bu oyuncun vuruşunu ise kaleci Mehmet kornere çeldi.
71.dk: Lefke takımı adına Kasım’ın kullandığı serbest vuruşta köşeye giden topu genç kaleci Yusuf  uçarak uzaklaştırdı.
89.dk: Çabuk gelişen Yenicami atağında ceza alanı içerisine hareketlenen Halil Turan’ın önüne atılan topta, Halil’in kaleciyi geçip yaptığı vuruş filelere gitti.1-0
90+3.DK: Kasım’ın kullandığı serbest vuruşta defansın uzaklaştıramadığı topu Aziz kafa vuruşu ile filelere gönderince skora eşitlik geldi.1-1
97.dk: Organize gelişen Yenicami atağında Halil’in ortasında Neval’ın ceza alanı içerisinde uygun durumda vuruşu üstten auta gitti.
101.dk: Sağ kanattan Batshi ile başlayan Yenicami atağında Batshi’nin ortasında Halil’in kafa vuruşunu kaleci Mehmet güzel bir refleksle kornere çeldi.
107.dk: Hızlı gelişen Yenicami atağında ceza alanı içersinde Kenneth’in plasesi kaleci Mehmet’den geri döndü. Dönen topu iyi takip eden Batshi takımını yeniden öne geçirdi.2-1
116.dk: Defansın arkasına atılan topa hareketlenen Kenneth, maçın skorunu tayin etti.3-1

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474