banner564

Kuzeyin güzelliklerini yaşadılar

F&S Paradise Resort’ta konaklayan Peace Players oyuncuları rüya gibi bir kamp geçirdi

Kuzeyin güzelliklerini yaşadılar
banner598
Süleyman REBGE
Çok uzun zamandan beri faaliyet gösteren Peace Players organizasyonu dünya üzerindeki farklı ülkelerin gençlerini bir araya getiriyor. Burada basketbol eğitiminin yanı sıra kampa katılan gençlere liderlik, çatışma çözümleme, temel değerlerin incelenmesi ve takım çalışması gibi farklı eğitimlerle “ben” kimliğinden uzaklaşarak “biz” kimliğini kazandırma hedefleniyor.
  
Ülkemizde ilk kez
Bundan önceki yıllarda Güney Kıbrıs’ta Trodos Dağları’nda gerçekleştirilen organizasyon bu yıl ilk kez Kuzey Kıbrıs’a taşındı. Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs’tan katılan gençlerle birlikte Kuzey İrlanda, İsrail ve Güney Afrika’dan gençler Yeniboğaziçi sahilindeki F&S Paradise Resort’ta rüya gibi bir hafta geçirdiler. Kamp koordinatörü Stephanie Nicolas bir haftalık kampı değerlendirdi. Nicolas çalışmalardan çok memnun olduklarını, kaldıkları tatil köyünün ve antrenman yaptıkları tesislerde şartların çok iyi olduğunu ve önümüzdeki yıllarda da Kuzey Kıbrıs’ta kamplar düzenlemek istediklerini söyledi. 

Farklı ülkelerden gençler katılıyor
Stephanie Nicolas 2010 yılından beri burada görevli olarak çalışıyor. Ülkemizde düzenlenen kamp süresince farklı ülkelerden gençlerin kaynaşması, basketbolla birlikte liderlik, çatışma çözümleme, temel değerlerin incelenmesi ve takım çalışması gibi aktivitelerin yapıldığını ifade eden Stephanie Nicolas, 8-18 yaş aralığındaki gençlerle çalıştıklarını ve sloganlarının birlikte çalışmak ve birlikte yaşamak olduğunu vurguladı.

“Ben” değil “biz” duygusunun aşılanması önemli
Stephanie Nicolas, ülkemizde bulundukları sürede gençlerin kişisel gelişimleri ile birlikte ben duygusundan uzaklaşıp biz duygusunu yakalamalarına önem verdiklerini, gençler arasında yeni arkadaşlıkların kurulmasının da kendilerini mutlu ettiğini ve bu dönem için hedeflerine ulaştıklarını gördüklerini vurguladı. 

Yeniden gelmek isteriz
Basketbolla ilgili çalışmalarını Mağusa Arena’da gerçekleştirdiklerini ifade eden Stephanie Nicolas buradaki şartların yeterli olduğunu söyledi. Çalışmalar dışındaki vakitlerini kaldıkları yer olan Yeniboğaziçi sahilindeki F&S Paradise Resort’ta geçirdiklerini kaydeden Nicolas, yemeklerin çok güzel olduğunu, güler yüzlü yardımsever çalışanların yanı sıra kendilerine sunulan imkanlardan memnun olduklarını ve kampa katılan gençlerin buraya yeniden gelmek istediklerini sözlerine ekledi.



Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2017, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473