banner564

Mali sıkıntı üst seviyede

Özbek, futbolcularla yapılan sözleşmelerin Galatasaray'ın "başının belası" olduğunu söyledi

 Mali sıkıntı üst seviyede
banner598
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün mali sıkıntılarının üst seviyede olduğunu söyledi. Özbek, CAS'ın UEFA tarafından verilen ceza hakkında artırma yönünde bir inisiyatif kullanmayacağını belirtirken futbolcularla yapılan sözleşmelerin Galatasaray'ın "başının belası" olduğunu söyledi.
Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen mali kongrede, 2015 yılının ilk 5 aylık bölüm için eski başkan Duygun Yarsuvat, geride kalan 7 ay için mevcut başkan Dursun Özbek sunum yaptı.

"Borç-alacak farkı 330 milyon dolar"
Açılış konuşmasını yapan Özbek, sarı-kırmızılı kulübün borç alacak farkının 330 milyon dolar civarında olduğunu belirterek, "Galatasaray'ın mali sorunları üst seviyede mevcuttur. Bu sorunlar, Galatasaray'ın büyüklüğü yanında, iyi yönetilir, tedbirler alınırsa çok da büyük gözükmemektedir. Galatasaray'ın borç alacak farkı yaklaşık 330 milyon ABD doları seviyesindedir. Bu fark 2006'da 100 milyon dolar seviyesindeydi. Banka borçlarımız, 230 milyon ABD doları seviyesindedir. Bunlarla ilgili verilen teminatlar, 1 milyar 700 milyon lira seviyesindedir." diye konuştu.
Kulübe kaynak oluşturacak yeni projeler üzerinde çalıştıklarını anlatan Özbek, "Galatasaray'ın ileri dönük sportif başarı seviyesini yukarı çekmek için mutlaka yeni kaynaklar yaratma zorunluluğu var. Çalışmaları bu yönde yapıyoruz. Galatasaray'a yeni kaynak oluşturmak için geniş proje çalışmalarımız var" ifadelerini kullandı.
Galatasaray'ın UEFA turnuvalarından bir yıllığına men edildiğini hatırlatan Özbek, genel kurul üyelerine UEFA soruşturmasının detaylarını anlattı. UEFA'nın mali disiplinle ilgili önerilerini dile getiren Özbek, aldıkları cezayı da Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıdıklarını aktardı.

"Galatasaray'ın baş belası"
Futbolcularla yapılan sözleşmelerin Galatasaray'ın "başının belası" olduğunu söyleyen Dursun Özbek, şöyle devam etti: "Galatasaray'ın başının belası, yapılan sözleşmeler. Bir standart yok. Herkesle farklı rakamlara, farklı şartlara sözleşme imzalanmış. Galatasaray, geçmişte, 'Ey futbolcu! Burası Galatasaray Kulübü, benim mukavelem bu. Bu şartlarda Galatasaray'da oynamak istiyorsan, buyur gel.' diyememiş. Aksi takdirde sporcunun şartlarına göre mukavele yapmak hoş değil. Bugün çektiğimiz sıkıntılardan birisi de budur. Bunu değiştirmek için harekete geçtik. Bir futbol aklı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu aklı, en iyi şekilde kullanmak, takımı çalıştırmak için gelen kişilerin önüne koymak için oluşturacağız. Bunlar
yapılmazsa, sistem, yazboz tahtası gibi her gelen kişiyle değişikliğe uğruyor. Burada da altyapı olmazsa olmazımız. Son 10 yılda yüksek seviyede harcama var ama altyapıdan çıkan kimse yok."

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2016, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473